
Dampede blåkrabber med svart ingefær-dippsaus
oppskrift på dampede blåkrabber servert med en smakfull svart ingefærdipping. perfekt som forrett eller lett måltid for sjømatelskere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp ferske korianderstilker, grovhakket
- 36 levende blåkrabber (1/4 til 1/3 pund hver; 3 dusin), godt skylt
- 1 1/2 til 2 spiseskjeer finhakket, skrelt fersk ingefær
- 1/2 kopp fermentert, fin kvalitet soyasaus
- 1/4 kopp sukker
- 1/4 kopp vann
- 3 spiseskjeer kinesisk svart eddik* (helst Chinkiang) eller eplecidereddik
- 1/4 teskje salt
- Spesialutstyr: en bred, tung gryte på 6 til 8 liter med tett lokk
Fremgangsmåte
- 1Kok opp 3,8 cm vann i en kjele. Tilsett korianderstilkene, og legg deretter forsiktig halvparten av krabbene i vannet med tang. Kok opp igjen. La krabbene koke, med lokk på, i 8 minutter for 1/4-punds krabber og 10 minutter for 1/3-punds krabber, regnet fra det øyeblikket de legger seg i vannet. (Bruk en klo til å bryte skallet for å sjekke om krabben er ferdig; kjøttet skal være ugjennomsiktig.) Overfør krabbene med langstangede tang til et stort fat, og la kokevæsken bli igjen i kjelen. Hold krabbene varme, løst dekket med folie. Kok resten av krabbene på samme måte. Mens krabbene koker, bland ingefær (etter smak), soyasaus, sukker, vann, eddik og salt i en liten bolle til sukker og salt er oppløst. Hvis nødvendig, dypp krabbene i kokevæsken for å fjerne eventuelt eksternt rester, og overfør dem deretter til et annet stort fat. Server krabbene varme med dippesaus. *Vi anbefaler Gold Plum-merket, som er tilgjengelig i asiatiske markeder og hos Kam Man Food Products (212-571-0330).
- 2Kok opp 3,8 cm vann i en kjele. Tilsett korianderstilkene, og legg deretter forsiktig halvparten av krabbene i vannet med tang. Kok opp igjen. La krabbene koke, med lokk på, i 8 minutter for 1/4-punds krabber og 10 minutter for 1/3-punds krabber, regnet fra det øyeblikket de legger seg i vannet. (Bruk en klo til å bryte skallet for å sjekke om krabben er ferdig; kjøttet skal være ugjennomsiktig.) Overfør krabbene med langstangede tang til et stort fat, og la kokevæsken bli igjen i kjelen. Hold krabbene varme, løst dekket med folie.
- 3Mens krabbene koker, bland ingefær (etter smak), soyasaus