
Gratinert tomatsaus med ovnsbakt hvitløk
oppskrift på broiled tomatsaus med roasted garlic, perfekt som forrett eller tilbehør. enkel, rask og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 mellomstore hvitløkshoder, delt i fedd, ikke skrellet
- 1/4 kopp olivenolje
- 4 pund plommetomater, delt i to på langs
- 1 spiseskje rødvinseddik
- 2 teskjeer honning
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175°C. Bland hvitløk og olje i en liten glassform. Dekk med aluminiumsfolie og stek til hvitløken er veldig mør, omtrent 40 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre hvitløken til arbeidsflaten; sett til side hvitløk-oljen. Skrell hvitløksfeddene. Forvarm grillen. Legg to stekebrett med høye kanter med folie. Pensle folien med noe av den reserverte hvitløk-oljen. Legg tomatene med skjæreflaten ned på de forberedte brettene. Arbeid i porsjoner, og grill tomatene til skinnene er lett forkullede, pass på for å unngå å brenne dem, omtrent 10 minutter. La avkjøle. Fjern tomatskinnene og kast dem. Legg tomatene og eventuelle juicer fra brettene i en foodprocessor. Tilsett hvitløk, eddik, honning og resten av hvitløk-oljen. Kjør til sausen er glatt. Overfør til en bolle. Smak til med salt og pepper. (Kan lages to dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.)
- 2Forvarm ovnen til 175°C. Bland hvitløk og olje i en liten glassform. Dekk med aluminiumsfolie og stek til hvitløken er veldig mør, omtrent 40 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre hvitløken til arbeidsflaten; sett til side hvitløk-oljen. Skrell hvitløksfeddene.
- 3Forvarm grillen. Legg to stekebrett med høye kanter med folie. Pensle folien med noe av den reserverte hvitløk-oljen. Legg tomatene med skjæreflaten ned på de forberedte brettene. Arbeid i porsjoner, og grill tomatene til skinnene er lett forkullede, pass på for å unngå å brenne dem, omtrent 10 minutter. La avkjøle. Fjern tomatskinnene og kast dem. Legg tomatene og eventuelle juicer fra brettene





