
Ristet squash-, kastanje- og cikoriasalat med tranebærvinaigrette
En smakfull salat med ovnsbakt gresskar, kastanjer og cikoriablandet med en søt og syrlig tranebærvinaigrette. Perfekt for høstmåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 ss ekstra jomfrolivolje, pluss litt til smøring
- 1 2-punds kastanjekål (akornkål)
- 1 teskje salt
- 1/2 teskje svart pepper
- 1 kopp skrelte hele kastanjer (fra en 200- til 225-grams krukke), delt i tre deler
- 4 skiver pancetta (1/4 tomme tykke, totalt 6 unser), kuttet i 1/4-tommers terninger
- 1/4 kopp ferske tranebær, finhakket
- 1 ss mørkebrunt sukker, pakket
- 1/4 kopp vann
- 2 ss fullkorns sennep
- 3/4 pund sikori (krøllete endive), trimmet og revet i 5 cm store biter (ca. 10 kopper)
Fremgangsmåte
- 1Sett ovnracket i midterposisjon og forvarm ovnen til 450°F. Dekk en stor, lav bakeplate med aluminiumsfolie og pensle den godt med olivenolje. Kutt av stilkenden på squashen, legg den med den kuttede siden ned og del den i to på langs. Kast frøene, og skjær deretter squashen i skiver som er ca. 1/2 tomme tykke. Skrell eventuelt med en liten skreller, og legg skivene i en bolle. Tilsett 1 spiseskje olivenolje, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper, og vend forsiktig slik at alt blir dekket. Legg skivene i ett lag på den forberedte bakeplaten og stek til de er gylne, ca. 15 minutter. Ta ut av ovnen og snu squashen med en spatel. Legg kastanjer i et jevnt lag i pannen, og fortsett å steke til squashen er gyllen og myk, i 10 til 15 minutter. Hold varm, dekket med aluminiumsfolie. Mens squashen steker, stek pancetta i en tørr, tung 25 cm stor stekepanne over høy varme til den er brunet, ca. 4 minutter totalt. Overfør pancettaen med en hullsleiv til tørkepapir for å renne av, og la fettet bli igjen i pannen. Varm opp pancettafettet over moderat høy varme til det er varmt, men ikke røykende, og tilsett deretter tranebær og brunt sukker. Rør én gang for å blande. Ta pannen av varmen, og tilsett vann, og rør og skrap opp de brune bitene fra bunnen av pannen. Overfør tranebærblandingen til en middels stor bolle, og visp inn sennep, resten av olivenoljen, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper. Vend sammen endiv, ovnsbakt kastanj squash og kastanjer. Rett før servering, vend inn dressingen og dryss over pancetta.
- 2Sett ovnracket i midterposisjon og for