
Tarragonbakt kveite med hasselnøttbrunet smør
oppskrift på tarragon-roasted halibut servert med hasselnøttbrun smør. en elegant og smakfull hovedrett perfekt for spesielle anledninger eller hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp skåldede hasselnøtter
- 1 stor bunt fersk estragon
- 1 3-3 1/2 pund skinnfri halibutfilet (delt på langs hvis den er veldig bred)
- 4 spiseskjeer olivenolje, fordelt
- Kosher-salt, nykvernet pepper
- 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør
- 1/4 kopp fersk sitronsaft
- Sitronskiver
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 180°C. Fordel hasselnøttene i ett lag på et stekebrett med høye kanter og rist dem, rør av og til, til de er gylne, 8-10 minutter. Hakk nøttene grovt; sett til side. Reduser ovnstemperaturen til 150°C. Fordel estragonkvister på et stort stekebrett med høye kanter. Legg torskefileten oppå, drypp over 2 spiseskjeer olje, og krydre med salt og pepper. Stek til torsken er akkurat ugjennomsiktig i midten, 20-30 minutter, avhengig av tykkelsen på fisken. I mellomtiden, smelt smør i en liten kjele over middels høy varme. Kok opp, rør ofte, til smøret skummer og deretter blir brunt (ikke la det brenne seg), ca. 5 minutter. Ta kjelen av varmen; la det brune smøret avkjøles litt. Rør inn sitronsaft, hasselnøtter og de resterende 2 spiseskjeene olje; smak til med salt og pepper. Server fisken med hasselnøtt-brunt smørsaus og sitronhalvdeler.
- 2Forvarm ovnen til 180°C. Fordel hasselnøttene i ett lag på et stekebrett med høye kanter og rist dem, rør av og til, til de er gylne, 8-10 minutter. Hakk nøttene grovt; sett til side.
- 3Reduser ovnstemperaturen til 150°C. Fordel estragonkvister på et stort stekebrett med høye kanter. Legg torskefileten oppå, drypp over 2 spiseskjeer olje, og krydre med salt og pepper. Stek til torsken er akkurat ugjennomsiktig i midten, 20-30 minutter, avhengig av tykkelsen på fisken.
- 4I mellomtiden, smelt smør i en liten kjele over middels høy varme. Kok opp, rør ofte, til smøret skummer og deretter blir brunt (ikke la det brenne seg), ca. 5 minutter. Ta kjelen av varmen





