Tarragonbakt kveite med hasselnøttbrunet smør

Tarragonbakt kveite med hasselnøttbrunet smør

oppskrift på tarragon-roasted halibut servert med hasselnøttbrun smør. en elegant og smakfull hovedrett perfekt for spesielle anledninger eller hverdagsmiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp skåldede hasselnøtter
  • 1 stor bunt fersk estragon
  • 1 3-3 1/2 pund skinnfri halibutfilet (delt på langs hvis den er veldig bred)
  • 4 spiseskjeer olivenolje, fordelt
  • Kosher-salt, nykvernet pepper
  • 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør
  • 1/4 kopp fersk sitronsaft
  • Sitronskiver

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 180°C. Fordel hasselnøttene i ett lag på et stekebrett med høye kanter og rist dem, rør av og til, til de er gylne, 8-10 minutter. Hakk nøttene grovt; sett til side. Reduser ovnstemperaturen til 150°C. Fordel estragonkvister på et stort stekebrett med høye kanter. Legg torskefileten oppå, drypp over 2 spiseskjeer olje, og krydre med salt og pepper. Stek til torsken er akkurat ugjennomsiktig i midten, 20-30 minutter, avhengig av tykkelsen på fisken. I mellomtiden, smelt smør i en liten kjele over middels høy varme. Kok opp, rør ofte, til smøret skummer og deretter blir brunt (ikke la det brenne seg), ca. 5 minutter. Ta kjelen av varmen; la det brune smøret avkjøles litt. Rør inn sitronsaft, hasselnøtter og de resterende 2 spiseskjeene olje; smak til med salt og pepper. Server fisken med hasselnøtt-brunt smørsaus og sitronhalvdeler.
  2. 2Forvarm ovnen til 180°C. Fordel hasselnøttene i ett lag på et stekebrett med høye kanter og rist dem, rør av og til, til de er gylne, 8-10 minutter. Hakk nøttene grovt; sett til side.
  3. 3Reduser ovnstemperaturen til 150°C. Fordel estragonkvister på et stort stekebrett med høye kanter. Legg torskefileten oppå, drypp over 2 spiseskjeer olje, og krydre med salt og pepper. Stek til torsken er akkurat ugjennomsiktig i midten, 20-30 minutter, avhengig av tykkelsen på fisken.
  4. 4I mellomtiden, smelt smør i en liten kjele over middels høy varme. Kok opp, rør ofte, til smøret skummer og deretter blir brunt (ikke la det brenne seg), ca. 5 minutter. Ta kjelen av varmen