Grillede fiken med appelsiner og sherrysaus

Grillede fiken med appelsiner og sherrysaus

oppdag en deilig dessert med bakt fiken, frisk appelsin og krem med sherry. enkel å lage og perfekt for sommerens avslutning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp kald piskefløte
  • 3 spiseskjeer gyllenbrunt sukker
  • 3 spiseskjeer krem-Sherry
  • 6 appelsiner, skrelt, med den hvite hinn fjernet, skåret i skiver
  • Hakket fersk mynte
  • 12 ferske fiken, delt i to på langs
  • Gyllenbrunt sukker
  • Krem-Sherry

Fremgangsmåte

  1. 1Pisk krem med 3 spiseskjeer brunt sukker til myke topper. Tilsett 3 spiseskjeer sherry og pisk til stive topper. Dekk til og avkjøl. (Kan forberedes 6 timer i forveien.) Forvarm grillen. Anrett appelsinene i en ring rundt midten av hver tallerken. Pynt med mynte. Arranger fiken med snittflaten opp i en ildfast form. Strø over brunt sukker og sherry. Grill til sukkeret begynner å karamellisere. Form kremen i en haug midt på hver tallerken. Topp med fiken og server.
  2. 2Pisk krem med 3 spiseskjeer brunt sukker til myke topper. Tilsett 3 spiseskjeer sherry og pisk til stive topper. Dekk til og avkjøl. (Kan forberedes 6 timer i forveien.)
  3. 3Forvarm grillen. Anrett appelsinene i en ring rundt midten av hver tallerken. Pynt med mynte. Arranger fiken med snittflaten opp i en ildfast form. Strø over brunt sukker og sherry. Grill til sukkeret begynner å karamellisere. Form kremen i en haug midt på hver tallerken. Topp med fiken og server.