
Grillede fiken med appelsiner og sherrysaus
oppdag en deilig dessert med bakt fiken, frisk appelsin og krem med sherry. enkel å lage og perfekt for sommerens avslutning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 kopp kald piskefløte
- 3 spiseskjeer gyllenbrunt sukker
- 3 spiseskjeer krem-Sherry
- 6 appelsiner, skrelt, med den hvite hinn fjernet, skåret i skiver
- Hakket fersk mynte
- 12 ferske fiken, delt i to på langs
- Gyllenbrunt sukker
- Krem-Sherry
Fremgangsmåte
- 1Pisk krem med 3 spiseskjeer brunt sukker til myke topper. Tilsett 3 spiseskjeer sherry og pisk til stive topper. Dekk til og avkjøl. (Kan forberedes 6 timer i forveien.) Forvarm grillen. Anrett appelsinene i en ring rundt midten av hver tallerken. Pynt med mynte. Arranger fiken med snittflaten opp i en ildfast form. Strø over brunt sukker og sherry. Grill til sukkeret begynner å karamellisere. Form kremen i en haug midt på hver tallerken. Topp med fiken og server.
- 2Pisk krem med 3 spiseskjeer brunt sukker til myke topper. Tilsett 3 spiseskjeer sherry og pisk til stive topper. Dekk til og avkjøl. (Kan forberedes 6 timer i forveien.)
- 3Forvarm grillen. Anrett appelsinene i en ring rundt midten av hver tallerken. Pynt med mynte. Arranger fiken med snittflaten opp i en ildfast form. Strø over brunt sukker og sherry. Grill til sukkeret begynner å karamellisere. Form kremen i en haug midt på hver tallerken. Topp med fiken og server.




