
Våre favorittkanelboller
oppskrift på våre favoritt kanelboller, perfekte til frokost eller som snacks. enkle å lage og utrolig gode.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
frokost
Ingredienser
- 3 1/2 kopper hvetemel, pluss mer til utkjevling
- 2 1/4 teskjeer hurtighevet gjær
- 1/3 kopp sukker
- 2 store egg, romtempererte, pisket
- 1 kopp helmelk
- 4 spiseskjeer usaltet smør, pluss mer til smøring av formen
- 2 teskjeer malt kanel
- 1 teskje kosher salt
- Vegetabilsk oljespray til koking
- 1 1/4 kopp mørkbrunt sukker, pakket
- 2 spiseskjeer malt kanel
- 1/2 teskje malt muskatnøtt
- 1/8 teskje kosher salt
- 6 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert
- 2 kopper hakkede, lett ristet pekannøtter
- 1 kopp melis
- 1 spiseskje pluss 2 teskjeer helmelk
- 1/4 teskje vaniljeekstrakt
- En klype kosher salt
- 2 runde kakeformer på 23 cm
Fremgangsmåte
- 1Lag deigen: I bollen på en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok, tilsett mel, gjær og sukker. Bland på lav hastighet til det er godt blandet. Tilsett egg og bland på lav hastighet for å kombinere. I en liten kjele, varm melk, smør og kanel på middels-lav varme til smøret er smeltet og blandingen er mellom 50 og 55°C (bruk et termometer). Tilsett den varme melkeblandingen og salt i kjøkkenmaskinen. Pisk på lav hastighet i 2 til 3 minutter, av og til skrap ned sidene av bollen med en slikkepott. Pisk på middels hastighet til deigen er glatt og elastisk, i 2 til 3 minutter. Deigen vil være veldig klissete. Lett olj en stor bolle med kokespray. Form deigen til en ball og overfør den til bollen, vend den for å dekke den med olje. Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle. La deigen heve på et varmt, trekkfritt sted til den har doblet i størrelse, ca. 2 timer. Mens deigen hever, kutt ut to stykker bakepapir som passer til to 23 cm runde kakeformer. Smør formene, legg i bakepapir og smør også bakepapiret.
- 2I bollen på kjøkkenmaskinen utstyrt med eltekrok, tilsett mel, gjær og sukker. Bland på lav hastighet til det er godt blandet. Tilsett egg og bland på lav hastighet for å kombinere. I en liten kjele, varm melk, smør og kanel på middels-lav varme til smøret er smeltet og blandingen er mellom 50 og 55°C (bruk et termometer).
- 3Tilsett den varme melkeblandingen og salt i kjøkkenmaskinen. Pisk på lav hastighet i 2 til 3 minutter, av og til skrap ned sidene av bollen med en slikkepott. Pisk på middels hastighet til deigen er glatt og elastisk, i 2 til 3 minutter. Deigen vil være veldig klissete.
- 4Lett olj en stor bolle med kokespray.





