Våre favorittkanelboller

Våre favorittkanelboller

oppskrift på våre favoritt kanelboller, perfekte til frokost eller som snacks. enkle å lage og utrolig gode.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
frokost

Ingredienser

  • 3 1/2 kopper hvetemel, pluss mer til utkjevling
  • 2 1/4 teskjeer hurtighevet gjær
  • 1/3 kopp sukker
  • 2 store egg, romtempererte, pisket
  • 1 kopp helmelk
  • 4 spiseskjeer usaltet smør, pluss mer til smøring av formen
  • 2 teskjeer malt kanel
  • 1 teskje kosher salt
  • Vegetabilsk oljespray til koking
  • 1 1/4 kopp mørkbrunt sukker, pakket
  • 2 spiseskjeer malt kanel
  • 1/2 teskje malt muskatnøtt
  • 1/8 teskje kosher salt
  • 6 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert
  • 2 kopper hakkede, lett ristet pekannøtter
  • 1 kopp melis
  • 1 spiseskje pluss 2 teskjeer helmelk
  • 1/4 teskje vaniljeekstrakt
  • En klype kosher salt
  • 2 runde kakeformer på 23 cm

Fremgangsmåte

  1. 1Lag deigen: I bollen på en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok, tilsett mel, gjær og sukker. Bland på lav hastighet til det er godt blandet. Tilsett egg og bland på lav hastighet for å kombinere. I en liten kjele, varm melk, smør og kanel på middels-lav varme til smøret er smeltet og blandingen er mellom 50 og 55°C (bruk et termometer). Tilsett den varme melkeblandingen og salt i kjøkkenmaskinen. Pisk på lav hastighet i 2 til 3 minutter, av og til skrap ned sidene av bollen med en slikkepott. Pisk på middels hastighet til deigen er glatt og elastisk, i 2 til 3 minutter. Deigen vil være veldig klissete. Lett olj en stor bolle med kokespray. Form deigen til en ball og overfør den til bollen, vend den for å dekke den med olje. Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle. La deigen heve på et varmt, trekkfritt sted til den har doblet i størrelse, ca. 2 timer. Mens deigen hever, kutt ut to stykker bakepapir som passer til to 23 cm runde kakeformer. Smør formene, legg i bakepapir og smør også bakepapiret.
  2. 2I bollen på kjøkkenmaskinen utstyrt med eltekrok, tilsett mel, gjær og sukker. Bland på lav hastighet til det er godt blandet. Tilsett egg og bland på lav hastighet for å kombinere. I en liten kjele, varm melk, smør og kanel på middels-lav varme til smøret er smeltet og blandingen er mellom 50 og 55°C (bruk et termometer).
  3. 3Tilsett den varme melkeblandingen og salt i kjøkkenmaskinen. Pisk på lav hastighet i 2 til 3 minutter, av og til skrap ned sidene av bollen med en slikkepott. Pisk på middels hastighet til deigen er glatt og elastisk, i 2 til 3 minutter. Deigen vil være veldig klissete.
  4. 4Lett olj en stor bolle med kokespray.