
Thai tofu med zucchini, rød paprika og lime
Lær hvordan du lager en smakfull thai tofu med frisk zucchini, rød paprika og lime. En enkel og sunn rett perfekt for en rask middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 ssk peanøttolje, delt
- 1 pakke på 340 gram ekstra-fast tofu, avrengt, tørket med papir, skåret i 1/2-tommers terninger
- 450 gram gul og/eller grønn zucchini, skåret i 1/2-tommers biter
- 1 stor rød paprika, i terninger
- 1 ss finhakket, skrelt fersk ingefær
- 1 1/3 kop kokosmelk uten tilsatt sukker på boks
- 3 ss (eller mer) fersk limesaft
- 1 1/2 ss soyasaus
- 3/4 ts thailandsk rød currypaste
- 1/2 kopp fersk basilikum, skåret i skiver, delt
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 1 spiseskje olje i en stor non-stick panne på middels høy varme. Tilsett tofu; stek til den er gyllen, ca. 4 minutter. Overfør tofu til en bolle. Tilsett resten av oljen, deretter squash og paprika i pannen; stek til de begynner å bli myke, ca. 4 minutter. Returner tofu til pannen. Tilsett ingefær; rør i 30 sekunder. Tilsett kokosmelk, 3 spiseskjeer limesaft, soyasaus og currypaste; rør for å løse opp currypasten. La det småkoke til sausen tykner, ca. 6 minutter. Krydre med salt og mer limesaft, hvis ønskelig. Rør inn halvparten av basilikumen. Strø over resten av basilikumen før servering.