Hello Fresh Mobile Banner
En enkel gratinert rett med to typer poteter

En enkel gratinert rett med to typer poteter

Lær hvordan du lager en enkel og smakfull to-potet gratin med få ingredienser. Perfekt for en rask middag eller som tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 pund blandede russetpoteter og søtpoteter
  • Smør til ildfast form og aluminiumsfolie
  • 1 1/2 kopper kremfløte
  • 1/2 kopp kyllingbuljong
  • 1 spiseskje hakket salvie
  • 1 finhakket hvitløksfedd
  • 1 teskje kosher salt
  • nykvernet svart pepper
  • 1 kopp revet Gruyère-ost

Fremgangsmåte

  1. 1Fordel potetene i en smørt 11x7-tommers ildfast form. Bland kremfløte, kyllingkraft, hakket salvie, hvitløk og salt; hell over potetene. Strø over pepper. Dekk med smørt folie; stek ved 220°C i 35 minutter. Strø over Gruyère-ost. Stek uten lokk til det er gyllent og boblende, ca. 25 minutter. La hvile før servering.
  2. 2Fordel potetene i en smørt 11x7-tommers ildfast form. Bland kremfløte, kyllingkraft, hakket salvie, hvitløk og salt; hell over potetene. Strø over pepper. Dekk med smørt folie; stek ved 220°C i 35 minutter. Strø over Gruyère-ost. Stek uten lokk til det er gyllent og boblende, ca. 25 minutter. La hvile før servering.