
En enkel gratinert rett med to typer poteter
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull to-potet gratin med få ingredienser. Perfekt for en rask middag eller som tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 pund blandede russetpoteter og søtpoteter
- Smør til ildfast form og aluminiumsfolie
- 1 1/2 kopper kremfløte
- 1/2 kopp kyllingbuljong
- 1 spiseskje hakket salvie
- 1 finhakket hvitløksfedd
- 1 teskje kosher salt
- nykvernet svart pepper
- 1 kopp revet Gruyère-ost
Fremgangsmåte
- 1Fordel potetene i en smørt 11x7-tommers ildfast form. Bland kremfløte, kyllingkraft, hakket salvie, hvitløk og salt; hell over potetene. Strø over pepper. Dekk med smørt folie; stek ved 220°C i 35 minutter. Strø over Gruyère-ost. Stek uten lokk til det er gyllent og boblende, ca. 25 minutter. La hvile før servering.
- 2Fordel potetene i en smørt 11x7-tommers ildfast form. Bland kremfløte, kyllingkraft, hakket salvie, hvitløk og salt; hell over potetene. Strø over pepper. Dekk med smørt folie; stek ved 220°C i 35 minutter. Strø over Gruyère-ost. Stek uten lokk til det er gyllent og boblende, ca. 25 minutter. La hvile før servering.