Fløyelsmyk avkjølt mais-suppe

Fløyelsmyk avkjølt mais-suppe

oppskrift på en kremet, avkjølende mais- og grønnsaksuppe som er perfekt for varme sommerdager. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 6 ører fersk mais, skrelt
  • 6 kopper (omtrent) hermetisk lavsalt kyllingbuljong
  • 3 sjalottløk, hakket
  • 1 løk, hakket
  • 6 spiseskjeer crème fraîche eller rømme
  • 1/4 kopp finhakket engelsk hothouse-agurk
  • 2 spiseskjeer hakket frisk gressløk

Fremgangsmåte

  1. 1Bruk en kniv av klyv eller en tung, stor kniv, og kutt hvert maisøre tvers i to. Legg maisen i en stor, tung gryte. Tilsett 5 kopper kraft, sjalottløk og løk; kok opp. Skru ned varmen, dekk til, og la småkoke til maisen er veldig mør, omtrent 25 minutter. Bruk tang til å overføre maisen til en stor bolle for å avkjøle; sett til side kraften. Skjær maiskornene av kolbene. Returner 4 kopper maiskorn til kraften (sett resten til side for en annen bruk). Arbeid i porsjoner, og kjør suppen glatt i en blender til den er veldig fin. Sil suppen gjennom en fin sil over en stor bolle, og press på fasthetene med baksiden av en skje; kast fasthetene. Bland inn nok ekstra kyllingkraft til å tynne ut suppen til en konsistens som tung krem. Krydre med salt og pepper etter smak. Dekk til og sett suppen i kjøleskapet til den er kald, ca. 4 timer. (Kan lages én dag i forveien. Oppbevares kjølig.) Server suppen i 6 skåler. Topp hver med en klatt crème fraîche. Strø over agurk og gressløk, og server.
  2. 2Bruk en kniv av klyv eller en tung, stor kniv, og kutt hvert maisøre tvers i to. Legg maisen i en stor, tung gryte. Tilsett 5 kopper kraft, sjalottløk og løk; kok opp. Skru ned varmen, dekk til, og la småkoke til maisen er veldig mør, omtrent 25 minutter. Bruk tang til å overføre maisen til en stor bolle for å avkjøle; sett til side kraften.
  3. 3Skjær maiskornene av kolbene. Returner 4 kopper maiskorn til kraften (sett resten til side for en annen bruk). Arbeid i porsjoner, og kjør suppen glatt i en blender til den er veldig fin. Sil suppen gjennom en fin sil over en stor bolle, og press på fast