Hello Fresh Mobile Banner
Gresskar fylt med alt godt

Gresskar fylt med alt godt

oppskrift på fylt gresskar med deilige ingredienser, perfekt for høsten. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 stor gresskar, ca. 1,4 kg
  • 2. Salt og nykvernet pepper
  • 3. 100 g gammelt brød, tynt skåret og delt i 1,5 cm biter
  • 4. 100 g ost, for eksempel Gruyère, Emmental, cheddar eller en blanding, delt i 1,5 cm biter
  • 5. 2–4 hvitløksfedd (etter smak), delt, fjernet spiren, og grovhakket
  • 6. 4 skiver bacon, kokt til sprøtt, avrent og hakket (mitt tillegg)
  • 7. Ca. ¼ kopp finhakkede friske gressløk eller skivede vårløk (mitt tillegg)
  • 8. 1 ss finhakket fersk timian (mitt tillegg)
  • 9. Ca. ⅓ kopp kremfløte
  • 10. En klype nyrevet muskatnøtt

Fremgangsmåte

  1. 11. Sentr en rist i ovnen og forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 °F). Legg et bakepapir eller en silikonmatte på et stekebrett, eller bruk en hollandsk ovn med en diameter som er litt større enn gresskaret ditt. Hvis du steker gresskaret i en form, vil det beholde formen, men det kan sitte fast i formen, så du må servere det direkte fra gryten – noe som er en sjarmerende, hjemmekoselig måte å servere det på. Hvis du steker det på et bakepapir, kan du presentere det som et frittstående fat, men å manøvrere et tungt fylt gresskar med en myknet skall er ikke så lett. Men siden jeg elsker hvordan det ubelastede gresskaret ser ut i midten av bordet, har jeg alltid tatt sjansen på å bruke metoden med steking på et ark, og så langt har jeg vært heldig. Bruk en veldig skarp kniv – og vær forsiktig – og skjær av en hatt på toppen av gresskaret (tenk Halloween-jack-o-lantern). Det er enklest å kutte rundt toppen av gresskaret i en 45-graders vinkel. Du vil kutte av nok av toppen til at du lett kan jobbe inne i gresskaret. Rens bort frø og tråder fra hatten og innsiden av gresskaret. Krydre innsiden av gresskaret rikelig med salt og pepper, og plasser det på bakepapiret eller i gryten.
  2. 22. Bland brød, ost, hvitløk, bacon og urter i en bolle. Krydre med pepper – du har sannsynligvis nok salt fra bacon og ost, men smak for å være sikker – og fyll det nøytrale inn i gresskaret. Gresskaret skal være godt fylt – du kan ha litt for mye fyll, eller du kan trenge å tilsette mer. Rør sammen fløten med muskatnøtt og litt salt og pepper, og hell den i gresskaret. Igjen, kan det hende du har for mye eller for lite – du vil ikke at ingrediensene skal flyte i fløten