Eksotisk soppsuppebror
oppskrift på en smakfull og aromatisk eksotisk soppsuppe som passer perfekt som forrett eller lett middag. enkel å lage og full av umami-smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 5 sjalottløk
- 2 hvitløksfedd
- 10 kopper storfebuljong
- 6 kopper vann
- 1 kopp tørkede morel-sopper* (ca. 30 gram)
- 1 kopp tørkede porcini-sopper* (ca. 30 gram)
- 1 teskje ferske timianblader
- 225 gram ferske shiitakesopper
- 1/4 kopp ferske flatbladede persilleblader, godt pakket
- 1/4 kopp halvtørr sherry
- *tilgjengelig i spesialbutikker og via postordre fra Marché aux Delices
Fremgangsmåte
- 1Hakk løk og skjær hvitløk i skiver. I en 6-liters kjele kok opp buljong og vann sammen med løk, hvitløk, tørkede sopp og timian, og la det småkoke i 1 time. Legg et stort silke- eller dørslag med dobbel lag osteklede eller fuktede kjøkkenpapir i vasken, og sil væsken gjennom silen over en stor bolle. Press godt på sopprestene og kast dem. Buljongen kan lages opp til 3 dager i forveien og oppbevares kjølig, dekket. Kutt av shiitake-stilkene og skjær sopphattene i tynne skiver. I en rengjort kjele, la buljongen, shiitake-hattene, persille og sherry småkoke, og rør av og til i 10 minutter, eller til soppen er mør. Smak til med salt og pepper.
- 2Hakk løk og skjær hvitløk i skiver. I en 6-liters kjele kok opp buljong og vann sammen med løk, hvitløk, tørkede sopp og timian, og la det småkoke i 1 time. Legg et stort silke- eller dørslag med dobbel lag osteklede eller fuktede kjøkkenpapir i vasken, og sil væsken gjennom silen over en stor bolle. Press godt på sopprestene og kast dem. Buljongen kan lages opp til 3 dager i forveien og oppbevares kjølig, dekket.
- 3Kutt av shiitake-stilkene og skjær sopphattene i tynne skiver. I en rengjort kjele, la buljongen, shiitake-hattene, persille og sherry småkoke, og rør av og til i 10 minutter, eller til soppen er mør. Smak til med salt og pepper.