Hello Fresh Mobile Banner
Blomkålsteaks med Kalamata-oliven og rød peppers tapenade

Blomkålsteaks med Kalamata-oliven og rød peppers tapenade

oppskrift på blomkålbiffer med smakfull kalamataoliven og rød paprika tapenade. perfekt som forrett eller lett middag, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 kopp Kalamata-oliven, uten stein
  • 1/2 kopp sylteagurkede, ovnsbakte røde paprika, avrent
  • 2 spiseskjeer gule rosiner
  • 1 spiseskje kapers, avrent og skylt
  • 1 spiseskje hakket frisk persille
  • 1 teskje appelsinskall
  • 1 teskje hakket frisk estragon
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 2 mellomstore blomkålhoder
  • 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje, pluss litt til å dryppe over
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1 kopp revet Parmesanost
  • 1/4 kopp panko-rasp
  • 1 1/2 spiseskjeer hakket frisk flatbladet persille
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • En klype rød pepperflak

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2Til tapenade: I en foodprocessor, kombiner oliven, røde paprika, rosiner, kapers, persille, appelsinskall, estragon og svart pepper. Kjør et par ganger, bare til det er grovhakket. Hell i olivenoljen og kjør 2–3 ganger til for å blande det inn; blandingen skal ha konsistens som en grov puré. Dekk til og sett i kjøleskapet til den skal brukes.
  3. 3Til blomkålbiffer: Forvarm en grill eller grillpanne til middels varme.
  4. 4Fjern de grønne ytterbladene fra blomkålhodene, og la kjernene være igjen. Sett blomkålen på bunnen og del den i to vertikalt (en serrated kniv fungerer godt). Skjær deretter hver halvdel i 1-tommers skiver vertikalt, slik at du får fire fine biffer; kjernen holder dem sammen. Sett til side de endene som ikke skal brukes.
  5. 5Gni biffene rikelig inn med olivenolje på begge sider, og krydre med salt og pepper. Grill dem i 5 minutter på hver side, eller til de er gyldne og har fine grillmerker. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
  6. 6I en liten bolle, bland sammen parmesan, panko, persille, hvitløk og chili flakes. Krydre med salt og pepper. Strø brødsmulene over blomkålbiffene og drypp litt olivenolje over. Sett dem i ovnen i 10–12 minutter, eller til de er gyldne. Server biffene med en skje tapenade på toppen.