
Blomkålsteaks med Kalamata-oliven og rød peppers tapenade
oppskrift på blomkålbiffer med smakfull kalamataoliven og rød paprika tapenade. perfekt som forrett eller lett middag, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp Kalamata-oliven, uten stein
- 1/2 kopp sylteagurkede, ovnsbakte røde paprika, avrent
- 2 spiseskjeer gule rosiner
- 1 spiseskje kapers, avrent og skylt
- 1 spiseskje hakket frisk persille
- 1 teskje appelsinskall
- 1 teskje hakket frisk estragon
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 2 mellomstore blomkålhoder
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje, pluss litt til å dryppe over
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1 kopp revet Parmesanost
- 1/4 kopp panko-rasp
- 1 1/2 spiseskjeer hakket frisk flatbladet persille
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- En klype rød pepperflak
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2Til tapenade: I en foodprocessor, kombiner oliven, røde paprika, rosiner, kapers, persille, appelsinskall, estragon og svart pepper. Kjør et par ganger, bare til det er grovhakket. Hell i olivenoljen og kjør 2–3 ganger til for å blande det inn; blandingen skal ha konsistens som en grov puré. Dekk til og sett i kjøleskapet til den skal brukes.
- 3Til blomkålbiffer: Forvarm en grill eller grillpanne til middels varme.
- 4Fjern de grønne ytterbladene fra blomkålhodene, og la kjernene være igjen. Sett blomkålen på bunnen og del den i to vertikalt (en serrated kniv fungerer godt). Skjær deretter hver halvdel i 1-tommers skiver vertikalt, slik at du får fire fine biffer; kjernen holder dem sammen. Sett til side de endene som ikke skal brukes.
- 5Gni biffene rikelig inn med olivenolje på begge sider, og krydre med salt og pepper. Grill dem i 5 minutter på hver side, eller til de er gyldne og har fine grillmerker. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
- 6I en liten bolle, bland sammen parmesan, panko, persille, hvitløk og chili flakes. Krydre med salt og pepper. Strø brødsmulene over blomkålbiffene og drypp litt olivenolje over. Sett dem i ovnen i 10–12 minutter, eller til de er gyldne. Server biffene med en skje tapenade på toppen.