
Risotto med erter og skinke
Lær hvordan du lager en kremet risotto med erter og skinke. En smakfull og enkel rett som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 6 1/2 kopper lavsaltet kyllingkraft
- 2. 2 fedd hvitløk
- 3. 4 spiseskjeer usaltet smør
- 4. 1 stor purre (bare den hvite og lysegrønne delen), tynne skiver og godt skylt
- 5. 1 1/2 kopper arborioris
- 6. 1 kopp tørr hvitvin
- 7. 2 kopper ferske eller frosne erter (tint hvis frosne)
- 8. 225 gram tykkskåret delikatessehamskinke, kuttet i 1/4-tommers terninger
- 9. 1/2 kopp revet pecorino romano-ost (ca. 30 gram), pluss mer til pynt
- 10. Kosher-salt og nykvernet pepper
- 11. Hakket fersk mynte til pynt
- 12. Revet skall av 1 sitron
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp buljongen og hvitløken i en kjele over middels varme til det begynner å dampe; hold det varmt. Smelt 2 spiseskjeer smør i en stor gryte eller nederlandsk ovn over middels høy varme. Tilsett purre og kok, rør av og til, til den er myk, ca. 2 til 3 minutter. Tilsett risen; kok, rør om, til den er lett ristet, ca. 2 til 3 minutter. Rør inn vinen og kok, skrap opp eventuelle brune biter, til vinen er absorbert, ca. 3 til 5 minutter.
- 22. Tilsett 3 kopper varm buljong i risen; kok, rør konstant, til det meste er absorbert, ca. 8 til 10 minutter. Tilsett ytterligere 3 kopper varm buljong; fortsett å koke, rør om, til risottoen er myk og har fått en tykk konsistens, ca. 12 til 14 minutter.
- 33. Skru ned varmen til lav og rør inn erter, skinke, ost og de resterende 2 spiseskjeene smør. Rør inn mer varm buljong hvis risottoen er for tykk; smak til med salt og pepper. Topp hver porsjon med mynte, mer ost og sitrusskall.
- 44. Fotograf: Charles Masters