Hello Fresh Mobile Banner
Risotto med erter og skinke

Risotto med erter og skinke

Lær hvordan du lager en kremet risotto med erter og skinke. En smakfull og enkel rett som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 6 1/2 kopper lavsaltet kyllingkraft
  • 2. 2 fedd hvitløk
  • 3. 4 spiseskjeer usaltet smør
  • 4. 1 stor purre (bare den hvite og lysegrønne delen), tynne skiver og godt skylt
  • 5. 1 1/2 kopper arborioris
  • 6. 1 kopp tørr hvitvin
  • 7. 2 kopper ferske eller frosne erter (tint hvis frosne)
  • 8. 225 gram tykkskåret delikatessehamskinke, kuttet i 1/4-tommers terninger
  • 9. 1/2 kopp revet pecorino romano-ost (ca. 30 gram), pluss mer til pynt
  • 10. Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 11. Hakket fersk mynte til pynt
  • 12. Revet skall av 1 sitron

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp buljongen og hvitløken i en kjele over middels varme til det begynner å dampe; hold det varmt. Smelt 2 spiseskjeer smør i en stor gryte eller nederlandsk ovn over middels høy varme. Tilsett purre og kok, rør av og til, til den er myk, ca. 2 til 3 minutter. Tilsett risen; kok, rør om, til den er lett ristet, ca. 2 til 3 minutter. Rør inn vinen og kok, skrap opp eventuelle brune biter, til vinen er absorbert, ca. 3 til 5 minutter.
  2. 22. Tilsett 3 kopper varm buljong i risen; kok, rør konstant, til det meste er absorbert, ca. 8 til 10 minutter. Tilsett ytterligere 3 kopper varm buljong; fortsett å koke, rør om, til risottoen er myk og har fått en tykk konsistens, ca. 12 til 14 minutter.
  3. 33. Skru ned varmen til lav og rør inn erter, skinke, ost og de resterende 2 spiseskjeene smør. Rør inn mer varm buljong hvis risottoen er for tykk; smak til med salt og pepper. Topp hver porsjon med mynte, mer ost og sitrusskall.
  4. 44. Fotograf: Charles Masters