Blåbær-ricottapannekaker

Blåbær-ricottapannekaker

oppskrift på blåbær ricotta blintzes - perfekt som dessert eller til frokost. enkel å lage og full av smak. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. Blintzes:
  • 2. 1/2 kopp hvetemel
  • 3. 1/4 kopp skummet melk
  • 4. 1/4 kopp vann
  • 5. 1 stort egg
  • 6. 1 1/2 teskjeer Truvia® naturlig søtningsmiddel, flytende*
  • 7. 1/8 teskje salt
  • 8. 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
  • 9. *Kan erstattes med 2 pakker Truvia® naturlig søtningsmiddel
  • 10. Ostefyll:
  • 11. 3/4 kopp lett ricottaost
  • 12. 2 unser (ca. 56 g) kremost med 1/3 mindre fett
  • 13. 2 teskjeer Truvia® naturlig søtningsmiddel, flytende*
  • 14. 3/4 teskje finrevet sitronskall
  • 15. *Kan erstattes med 2 1/2 pakker Truvia® naturlig søtningsmiddel
  • 16. Blåbærkompott:
  • 17. 1 1/2 kopper frosne blåbær
  • 18. 1 spiseskje Truvia® naturlig søtningsmiddel, flytende*
  • 19. 1 spiseskje sitronsaft
  • 20. 1/8 kopp vann
  • 21. *Kan erstattes med 3 1/2 pakker Truvia® naturlig søtningsmiddel

Fremgangsmåte

  1. 11. For blintzes: Bland mel, melk, 1/4 kopp vann, egg, Truvia® naturlig søtningsmiddel og salt i en blender til jevnt. Skrap ned sidene; tilsett de 2 spiseskjeene smeltet smør og puls til det er godt blandet. Sett til side i minst 30 minutter.
  2. 22. For fyllet: Pisk ricotta og kremost i en middels stor bolle med en elektrisk mikser til det er godt blandet. Tilsett egg, Truvia® naturlig søtningsmiddel og sitronzest, og pisk til det er glatt.
  3. 33. Varm opp en 20 cm non-stick stekepanne på middels varme til en dråpe vann kort hopper på overflaten før den fordamper. Hell raskt 2 spiseskjeer røre i midten av pannen og sirkle for å dekke bunnen og lage en tynn pannekake. Stek til bunnen er gyllen, ca. 1 minutt. Overfør til bakepapir eller voksark for å avkjøle. Fortsett med resten av røren, og stable blintzes som de avkjøles.
  4. 44. Forvarm ovnen til 180°C. Legg 2 spiseskjeer ostefyll på den nederste tredjedelen av den lysere siden av blintzen, brett sidene over fyllet og deretter bunnen, og rull sammen til en tett pakke. Plasser blintzen med sømmen ned på et bakepapirkledd stekebrett. Gjenta med resten av pannekakene og fyllet. Stek til de er puffet opp og gjennomvarme, ca. 20 minutter.
  5. 55. I mellomtiden, rør sammen 1 kopp blåbær, 1/8 kopp vann og Truvia® naturlig søtningsmiddel i en middels stor kjele. Kok opp og la det småkoke, rør ofte, til det tykner og får en sausaktig konsistens, ca. 5 minutter. Rør inn de resterende 1/2 koppen blåbær og sitronjuice. Server blintzes varme med blåbærkompott.