
Overfylt gresskar med maisbrød, epler og kalkunpølse, servert med Sauvignon Blanc
oppskrift på en fylt gresskarrett med kornbrød, epler og kalkunpølse, servert med sauvignon blanc. perfekt for høstmåltid eller festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 (ca. 1,8–2,3 kg) gresskar
- 1/4 kopp smeltet smør
- Salt og pepper
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 løk, hakket
- 2 selleristenger, hakket
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- 2 Granny Smith epler, skrellet og i terninger
- 1 teskje sellerifrø
- 1 teskje fennikelfrø
- 2 appelsiner, revet skall
- 1/4 kopp hakket fersk persille, delt
- 1/4 kopp hakket fersk salvie, delt
- 900 gram kalkunpølse, kjøttdeig
- 1 kopp Sauvignon Blanc
- 1 kopp kremfløte
- 1 pakke (ca. 450 g) maisbrød-stuffing
- 3 kopper kyllingkraft
- 2 egg, pisket
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Fjern lokket på gresskaret og sett det til side. Trekk ut frøene og trådene fra innsiden av gresskaret. Pensle innsiden med smeltet smør, og krydre med salt og pepper. Plasser gresskaret på en stekerist i en langpanne; stek i 15 minutter.
- 3I en stor stekepanne, varm opp olje over middels varme. Tilsett løk, selleri, hvitløk, epler, sellerifrø og fennikelfrø. Strø over appelsinskall og 2 ss hver av persille og salvie. Kok opp, og rør ofte, til det begynner å dufte, ca. 3 minutter. Krydre med salt og pepper. Tilsett den ferdigstekte pølsen, og bruk en tresleiv til å bryte opp kjøttet. Stek til det er gjennomstekt og ikke lenger rosa, ca. 10 minutter. Deglaser pannen med vin, og kok ned i 2 minutter for å fordampe alkoholen. Rør inn fløten, og smak til med salt og pepper.
- 4Skrap pølsestoffet over i en stor bolle, og vend inn maismelbrødet. Bland gradvis inn eggene og kyllingkraften, til fyllet er jevnt fuktig. Tilsett resten av persillen og salvien. Fyll gresskaret med fyllet, sett det tilbake i ovnen, og stek i 20 minutter til eggene er kokt og fyllet har fått litt løft. Server fyllet i gresskaret, toppet med lokket.