Marmelade

Marmelade

oppskrift på hjemmelaget marmalade med tips for perfekt resultater. lær hvordan du lager deilig sitrussyltetøy til frokost eller pålegg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 1/2 pund appelsiner, helst Seville
  • 2. 1 sitron
  • 3. 2 1/4 kopper vann
  • 4. 2 1/2 kopper sukker

Fremgangsmåte

  1. 1Vask appelsinene og sitronen, del dem i to og press ut saften. Fjern membranen med en skje, og legg den sammen med frøene i en liten pose av osteklede. La posen ligge i kaldt vann i 30 minutter. Skjær skallet i tynne skiver. Legg skallet, appelsin- og sitronsaften, frøposen og de 2 1/4 koppene med vann i en ikke-aluminiumsbolle eller -kasserolle, og la det stå over natten.
  2. 2Kok opp alt, skru ned varmen og la det småkoke forsiktig i omtrent én time, til skallet er veldig mykt og væsken er redusert til omtrent halvparten. Klem ut all væsken fra frøposen og kast den. Tilsett sukkeret og rør til det er oppløst. Skru opp varmen, kok opp igjen, og la det koke til det når jellpunktet, ca. 5 til 10 minutter. For å teste jellpunktet, bør en sukkertermometer vise 110 grader Celsius (220 grader Fahrenheit), eller du kan legge en liten mengde marmelade på en kald tallerken og sette den i fryseren i ett minutt. Marmeladen skal føles stiv og danne rynker når du trykker på den.
  3. 3Hell marmeladen på steriliserte glass. Sett på lokk, forsegl og oppbevar på et kjølig, mørkt sted.