
Catherines brødpynt med maiskrem
Lær hvordan du lager catherines cornbread dressing med vår enkle oppskrift. Perfekt til høst- og vintermåltider, med rike smaker og enkel tilberedning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 1 kopp (2 staver) usaltet smør
- 2 kopper finhakket selleri
- 2 kopper finhakket løk (ca. 2 mellomstore løk)
- 5 kopper daggammelt, smuldret maisbrød, oppskrift følger
- 2 kopper urte- og krydderblandet stuffing, for eksempel Pepperidge Farm
- 1/4 kopp finhakket fersk salvie
- 4 kopper kalkun- eller kyllingkraft, pluss mer etter behov (helst hjemmelaget)
- 4 egg, lett pisket
- Nykvernet svart pepper, etter smak
- 1/2 kopp maismel av steinmalt gult mais
- 1/2 kopp hvetemel
- 2 spiseskjeer sukker
- 2 teskjeer bakepulver
- 2 teskjeer kosher salt
- 1/2 teskje natron
- Nykvernet svart pepper
- 2 kopper kulturmelk
- 2 store egg
- 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader.
- 2Smelt smør i en stor stekepanne over middels varme. Surr selleri og løk til de er myke og gjennomsiktige, ca. 10–12 minutter.
- 3I en stor bolle, tilsett selleri, løk, maisbrød, stuffing-blanding og salvie. Rør inn kyllingkraft og egg, og bland til det er godt kombinert. Krydre med et par kverner svart pepper. Blandingen skal være ganske flytende. Hell det i en lett smurt ildfast form på 23 x 33 cm. Stek, uten lokk, til dressingen er stivnet og har fått en gyllen farge, ca. 45 minutter til en time.
- 4Forvarm ovnen til 220 grader. Smør en stor støpejernsgryte og sett den i ovnen for å varme opp mens du blander røren.
- 5I en stor bolle, bland maismel, mel, sukker, bakepulver, salt, natron og et par rikelige kverner svart pepper.
- 6I en separat bolle, visp sammen kulturmelk, egg og smør til det er godt blandet. Hell det i de tørre ingrediensene og rør forsiktig til det akkurat er blandet (det er greit om det er litt klumpete). Hell røren i den varme støpejernsgryten og stek til toppen er gyllen, ca. 25 minutter.
- 7Fjern umiddelbart maisbrødet fra gryten og la det avkjøle. Maisbrødet kan lages opptil 2 dager i forveien hvis det skal brukes til dressingen. Oppbevar det til det skal brukes, deretter smul det opp og følg instruksjonene for dressingen.
- 8Hvis du vil nyte maisbrødet med en gang (ikke til dressingsaken), ta det ut av ovnen, snu det opp ned på et stort fat, og snu det en gang til slik at det er rett opp. Skjær i båter og server varmt med mye smør.