Hello Fresh Mobile Banner
Zia Orsolas spinatrisotto

Zia Orsolas spinatrisotto

Lær hvordan du lager en deilig spinatrisotto inspirert av zia orsola. En smakfull og kremet hovedrett som passer perfekt til hverdag og fest.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Salt
  • 14 unser Arborio-ris
  • En bunt fersk eller frossen spinat
  • 5 unser myk ricottaost
  • Ferskrevet Parmigiano-Reggiano-ost
  • 2 spiseskjeer usaltet smør
  • Ekstra jomfrolivolje, til å dryppe over

Fremgangsmåte

  1. 1I en kjele, kok opp saltet vann, og tilsett Arborio-risen. Rør konstant i det første minuttet for å forhindre at risen setter seg fast i kjelen. I en separat kjele, tilsett spinaten sammen med 1/4 kopp vann, og kok i noen minutter. Når spinaten har blitt myk, fjern den fra varmen og kjør den glatt i en food processor. Kok risen i omtrent 12 minutter, eller til den er nesten ferdig al dente. Hell ut det meste av vannet fra kjelen, og la igjen 1/4 av vannet sammen med risen. Bland den moste spinaten inn i risen, og kok et par minutter til på lav varme. Tilsett den myke ricottaosten, revet ost og smør, og rør til det er jevnt og kremaktig. Smak til med salt. Overfør risen til en varm tallerken og drypp over litt ekstra virgin olivenolje. Server umiddelbart.