Hello Fresh Mobile Banner
Fetaostfondue med valnøtter og persille

Fetaostfondue med valnøtter og persille

oppskrift på kremet feta cheese fondue med sprø valnøtter og frisk persille – perfekt for en smakfull forrett eller deling med venner.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 4 spiseskjeer usaltet smør
  • 2 spiseskjeer mel
  • 2 kopper helmelk
  • 6 unser fetaost
  • 2 vårløk, finhakket
  • 1 spiseskje hakket persille
  • Koshersalt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 1/4 kopp valnøtter, ristet og finhakket

Fremgangsmåte

  1. 1I en 2-liters kjele over middels varme smelter du smøret, og rører inn melet. Rør de to sammen til en jevn masse. Visp inn melken for å lage det franske som kaller en béchamelsaus. Senk temperaturen litt og la sausen småkoke i omtrent 10 minutter, slik at den tykner og melet får ut sin smak. Etter det er det enkelt, bare vend inn den smuldrede fetaosten, vårløk og persille. Krydre med salt og litt knust pepper.
  2. 2Når osten er smeltet, er det offisielt fondue. Du kan enten bruke en fonduegryte med et lys under, eller bare la den stå i kjelen og la alle spise derfra.
  3. 3Avslutt med å drysse valnøttene på toppen. Jeg liker å kutte opp brød og melon i små biter, eller kanskje oliven uten stein og prosciutto – uansett er dette alltid en suksess i høytiden.