Hello Fresh Mobile Banner
Grillet kjøttboller med brød

Grillet kjøttboller med brød

oppskrift på en deilig grillet kjøttbollesandwich perfekt for sommergrillen eller hverdagsmiddag. enkel, smakfull og mettende.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp valnøttbiter
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 kopper godt pakket ruccolasalatblader
  • 1/2 kopp revet Parmigiano-Reggiano-ost
  • 1 ts. kosher salt, pluss mer etter smak
  • 1 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 900 g kjøttdeig av storfe
  • 1/2 kopp ricottacost
  • 1/4 kopp revet Parmigiano-Reggiano-ost
  • 1/4 kopp panko brødsmuler
  • 4 egg, lett pisket
  • 2 ss. finhakket fersk flatbladpersille
  • 1 ts. rød pepperflak
  • 2 ts. kosher salt
  • Olje til grilling
  • 1 stor baguette
  • 225 g tynne skiver av provolonost

Fremgangsmåte

  1. 1For å lage ruccolapesto, ha valnøtter, hvitløk, ruccola, Parmigiano-Reggiano og 1 ts salt i en food processor, og puls til det er blandet. Med maskinen i gang, hell olivenoljen langsomt og jevnt gjennom matingsrøret, og kjør til det er glatt, og stopp for å skrape ned sidene av bollen etter behov. Smak til og juster krydderet med salt. Sett til side.
  2. 2I en stor bolle, bland sammen kjøttdeigen, ricotta, Parmigiano-Reggiano, brødsmuler, egg, persille, hvitløk, rød pepperflak og salt. Bland forsiktig bare til det er godt blandet; du vil ikke overarbeide kjøttet. Form blandingen til 12 kjøttboller, omtrent på størrelse med golfballer, og legg dem på et lett oljet stekebrett mens du jobber. Sett til side i romtemperatur.
  3. 3Tenn et godt bål i en kullgrill eller varm opp en gassgrill til høy varme. Bruk en grillbørste til å rense grillristen. Gni risten inn med litt olje.
  4. 4Plasser kjøttbollene på grillristen uten å overfylle. Bruk tang for å grille til kjøttbollene er jevnt brune på alle sider og er kokt til medium, totalt 8 til 10 minutter, avhengig av grillens temperatur. Flytt eventuelle kjøttboller til en kjøligere del av grillen hvis de begynner å bli for brune. Overfør dem til et serveringsfat eller et rent stekebrett etter hvert som de er ferdige. La dem hvile i 5 minutter mens du setter sammen sandwichene.
  5. 5Kutt baguetten i fire like store stykker på tvers, og del hvert stykke horisontalt. Legg stykkene med snittflaten ned på grillen. Rist til de er gylne og sprø, ca. 3 minutter. Legg skivene med provolone på halvparten av baguettstykkene. Plasser tre kjøttboller på toppen av de ostefylte baguettstykkene