
Sicilianske penne med sverdfisk og aubergine
oppskrift på sicilian penne med sverdfisk og aubergine, en smakfull italiensk rett med friske ingredienser og autentisk smak. perfekt for en rask og deilig middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp en stor kjele med saltet vann til det koker kraftig. Tilsett pastaen og kok til den er al dente, det vil si myk men fortsatt fast i konsistensen, rør av og til, ca. 8 til 10 minutter. Sil av vannet fra pastaen.
- 22. I mellomtiden, varm opp en stor, tykkbunnet stekepanne over middels høy varme. Tilsett 1/3 kopp olivenolje, hvitløk, rød chili-flak og 1/4 kopp persille. Rør og la det surre til det dufter, ca. 1 til 2 minutter. Tilsett auberginen og kok til den er mør, ca. 5 minutter. Ta auberginen ut av pannen og sett til side. Krydre sverdfiskkubene med salt og pepper.
- 33. Bruk den samme pannen, og varm opp ytterligere 2 ss olivenolje over middels høy varme. Stek sverdfisken til den er ugjennomsiktig, ca. 5 minutter. Tilsett hvitvinen og kok til den nesten har fordampet, ca. 2 minutter. Slå av varmen. Tilsett tomatene, auberginen, den kokte pastaen, resten av persillen og rør godt. Drypp over litt ekstra-virgin olivenolje og strø over salt og pepper. Rør igjen for å blande alt.