Japansk syltetøy-rull, håndrull, temaki-sushi

Japansk syltetøy-rull, håndrull, temaki-sushi

Lær hvordan du lager japanske pickle roll handrolls og temakisushi hjemme. En enkel oppskrift perfekt for sushi-elskere på alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 4 kopper sushiris, kokt
  • 4 takuan, japanske sylteagurker, skåret i tynne strimler
  • 2 ark nori- tang, sjøgress
  • 1 teskje riseddik
  • 3 spiseskjeer vann
  • Soyasaus, til dipping

Fremgangsmåte

  1. 1Rett før du skal lage sushi, rist nori-arket ved å føre den blanke siden over en høy flamme. Fargen på nori vil endre seg fra brunaktig svart til mørkegrønn. (Uten å riste den, vil nori-arket bli klissete og vanskelig å tygge.) Kutt de ristet nori-arkene i to på tvers.
  2. 2Legg et halvt nori-ark med den blanke siden ned på en benk. Bland riseddiken og vannet i en bolle, og fukne hendene dine med denne riseddikblandingen for å forhindre at risen setter seg fast i hendene mens du jobber. Fordel omtrent 1 kopp sushi-ris på tre fjerdedeler av nori-arket nærmest deg, i et lag på ca. 1/4 tomme tykkelse, og fordel det helt ut til kantene. Legg en fjerdedel av sylteagurkene på midten av nori-arket. Rull forsiktig sammen, bruk fingrene og håndflatene på begge hender. Spis umiddelbart, uten å kutte, og server soyasaus som dipp.
  3. 3Antall porsjoner: 4, 4 ruller
  4. 4VARIASJON: KONER
  5. 5Som en variasjon kan du rulle nori, ris og ingredienser til en konusform og servere med dipp.