Potet-, purre- og baconravioli

Potet-, purre- og baconravioli

oppskrift på potet, purre og bacon ravioli. lær hvordan du lager denne deilige retten fra bunnen av, perfekt for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3/4 pund Yukon Gold-poteter (3 små poteter er best)
  • 2. 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 3. 3/4 kopp bacon, kuttet på tvers i 1/4-tommers strimler (ca. 5 unser)
  • 4. 1 1/2 kopp finhakket purre, vasket og avrente (2 mellomstore purre)
  • 5. 1/8 teskje salt
  • 6. Nykvernet svart pepper
  • 7. 1/2 kopp revet Parmigiano-Reggiano eller Grana Padano, til fyllet
  • 8. Fersk pastadeig
  • 9. Raskt oppskrift på småreker og vårløkssaus, følger senere
  • 10. 1/3 kopp hakkede ferske italienske persilleblader
  • 11. 2 spiseskjeer mykt smør
  • 12. 1 kopp revet Parmigiano-Reggiano eller Grana Padano
  • 13. 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 14. 1/2 kopp skivet hvitløk (7 eller 8 store hvitløksfedd)
  • 15. Omtrent 12 hele toskanske pepperoncini i eddik, avrente, frøet og tynnsnittet (ca. 1/4 kopp)
  • 16. 1 pund (ca. 2 dusin) små reker, vasket, skrellet og renset
  • 17. 1/2 teskje salt
  • 18. 1/2 kopp tynnsnittet vårløk
  • 19. 2 spiseskjeer mykt smør

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok de hele, skrelte potetene i en kjele med usaltet vann til de er dekket, og la det koke jevnt i 20 minutter eller lenger, til de er akkurat gjennomkokte. Ikke la dem sprekke eller bli myke på utsiden. La dem avkjøle seg kort, skrell dem deretter og skjær dem i skiver, ca. 1/4 tomme tykke.
  2. 22. Varm opp oljen og baconbitene i en stekepanne over middels varme, rør av og til, i 3 eller 4 minutter til baconet er sprøtt og har frigjort mye av fettet sitt. Rør inn purre og kok ytterligere ca. 3 minutter til de er visnet og begynner å frese. Fordel potetskivene i pannen, krydre med salt og pepper, og vend dem sammen med bacon og purre.
  3. 33. Kok i 8 minutter eller mer over middels høy varme, og del opp potetene i biter underveis. Fordel og press fyllet flatt i pannen, og la det karamellisere i et par minutter. Vend bitene, trykk dem ned og stek, og gjenta. Når fyllet er godt gjennomkokt og har begynt å få farge, skrap det over i en bolle. La det avkjøle seg kort, og mos potetene litt mer med en gaffel (jeg liker å ha noen små biter igjen); tilsett 1/2 kopp parmesan og smak til med salt og pepper.
  4. 44. Fylle raviolien:
  5. 55. Kjevle ut fersk pastadeig. For hver ravioli, ta en skje med potetfyll, form den til en rund ball og legg den på deigen. Dekk til og kutt ut ravioliene.
  6. 66. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Hvis du bruker tørket pasta, start å koke pastaen 5 minutter før du begynner på sausen; hvis du bruker fersk pasta, start sausen og legg pastaen i vannet samtidig.
  7. 77. Når pastaen er al dente, ta den opp og legg den i rekepannen. Vend raskt, dryss over persille og vend igjen. Ta av varmen og legg