Marks risotto med tomat og basilikum

Marks risotto med tomat og basilikum

Lær hvordan du lager en smakfull risotto med tomat og basilikum. Perfekt for en enkel og velsmakende hovedrett. Enkel oppskrift med steg-for-steg veiledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 spiseskjeer usaltet smør
  • 1/2 rød løk, finhakket
  • 1/2 gul løk, finhakket
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/2 til 3/4 kopp hermetiske italienske plommetomater, malt eller knust
  • 1 1/2 kopper arborioris (ikke skylt)
  • 1/8 teskje salt
  • 1/8 teskje nykvernet pepper
  • 1 kopp tørr hvitvin
  • 3 til 4 kopper hjemmelaget kyllingkraft (oppskrift følger), grønnsakskraft eller lavsaltet hermetisk kyllingkraft
  • 1/4 kopp ferskrevet parmesanost
  • 1/4 kopp revet basilikumblader
  • 1 teskje hele svarte pepperkorn
  • 6 kvister fersk dill eller 2 teskjeer tørket dill
  • 6 kvister fersk flatbladpersille
  • 2 tørkede laurbærblader
  • 2 purre, vasket, kun de hvite og lysegrønne delene, delt i tredjedeler
  • 2 gulrøtter, vasket, delt i tredjedeler
  • 2 selleristilker, delt i tredjedeler
  • 1 firepunds kylling, delt i 6 deler
  • 1 1/2 pund kyllingvinger
  • 1 1/2 pund kyllingrygg
  • 12 kopper (to bokser à 48 gram) lavsaltet kyllingkraft på boks

Fremgangsmåte

  1. 1I en middels stor, tykk suppegryte smeltes 2 spiseskjeer smør over middels høy varme. Når det begynner å skumme, tilsettes løk og hvitløk, og kokes under omrøring til løken er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Rør inn tomatene. Senk varmen til middels, tilsett ris, salt og pepper, og kok under omrøring med en tresleiv til risen er godt dekket av væske, ca. 1 minutt. Tilsett vinen, og la det småkoke forsiktig til væsken er absorbert, 3 til 5 minutter. Tilsett 1/2 kopp kyllingkraft, rør, og la det småkoke under omrøring av og til til væsken er absorbert. Gjenta dette, og tilsett 1/2 kopp kraft om gangen, til risen er kokt gjennom, men fortsatt fast, totalt 20 til 25 minutter. Rør inn den resterende spiseskjeen smør, parmesanost og basilikum. Bland godt, smak til med salt og pepper, og server umiddelbart.
  2. 2Legg pepperkorn, dill, persille, laurbærblad, purre, gulrøtter, selleri, kylling, vinger og rygg i en stor kjele. Tilsett kraft og 6 kopper kaldt vann. Kok opp. Senk til lav varme og la det småkoke i 45 minutter. Væsken skal bare boble opp til overflaten. Det vil dannes en skinn på overflaten av væsken; skum dette av med en hullsleiv, og kast det. Gjenta etter behov. Etter 45 minutter, fjern kyllingen fra kjelen, og sett den til side til den er kald nok til å håndtere. Fjern kjøttet fra beina, sett kjøttet til side, og legg beina tilbake i kjelen. Riv kyllingen i biter, og sett den i kjøleskapet til den skal brukes. La kraften småkoke på laveste mulige varme i 3 timer, og skum av etter behov. Kyllingbeina vil begynne å gå i oppløsning. Sil kraften gjennom en fin sil over i en veldig stor bolle