
Grillet sverdfisk med ovnsbakte paprikaer, papaya- og mais-salsa
Oppdag en smakfull oppskrift på grillet sverdfisk med ovnsbakte paprika, papaya og mais salsa. Perfekt for en sommermiddag eller helgefest.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 stk. 8-unse sverdfisksteiker, kuttet 1 tomme tykke
- 1 stor rød paprika
- 1/4 kopp kokte ferske maiskjerner (fra 1 liten øre)
- 1/4 kopp finhakket papaya
- 1/4 kopp finhakket fersk koriander, pluss hele blader til garnityr
- 2 ss ekstra jomfru olivenolje
- Salt og nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- 1Forbered et veldig varmt kullgrill.
- 2Legg den røde paprikaen over ilden. Vend den omtrent hvert to minutt, eller til den er helt svart på utsiden (dette bør ta 6-10 minutter). Plasser umiddelbart den brente paprikaen i en papirpose. La den ligge i 20 minutter.
- 3Etter 20 minutter, fjern paprikaen fra posen og bruk fingrene til å skrelle av den svarte, brente skinnet. Vask aldri skinnet av, da vann ødelegger teksturen på paprikaen. Skjær paprikaen opp på langs og fjern alle frø og de harde membranene som henger fast på veggene. Kutt paprikaen i 1/4-tommers terninger. I en bolle, bland den røde paprikaen, maisen, papayaen, den finhakkede korianderen og 1 teskje olivenolje. Bland godt og smak til med salt og pepper. Sett til side.
- 4Krydre sverdfisken med salt og pepper, og legg den over en varm grill. Stek, og snu den én gang, i 4-5 minutter, eller til fisken er akkurat gjennomstekt. Pensle med resten av olivenoljen mens den grilles. Overfør fisken til middagsfat, topp med salsa og ferske korianderblader.