Hello Fresh Mobile Banner
Gresk kyllingsalat med hagegrønnsaker og vårblanding

Gresk kyllingsalat med hagegrønnsaker og vårblanding

En frisk og smakfull gresk kyllingsalat med grønnsaker og vårmiks. Perfekt for en lett lunsj eller middagsmåltid på sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund benfri, skinnfrie kyllingbrysthalvdelar
  • Olivenolje
  • Salt og nykvernet svart pepper, etter smak
  • 1 pakke (8 oz.) DOLE® Extra Veggie™ med hagegrønnsaker
  • 1 kopp hermetiske kikerter, skylt og avrente
  • 1 kopp cherrytomater, delt i to
  • 1 kopp hele modne, steinfrie oliven
  • 1/2 kopp tynnsnittet DOLE Rødløk
  • Gresk vinaigrette, oppskrift følger
  • 1/4 til 1/3 kopp smuldret fetaost
  • Gresk vinaigrette:
  • 1/2 kopp olivenolje
  • 1/4 kopp hvitvinseddik
  • 2 teskjeer revet sitrusskall (sitron)
  • 1 teskje tørket oregano, knust

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  2. 2Pensle kyllingbrystene med olje; krydre med salt og pepper etter smak. Plasser kyllingen i en 2-liters dyp ildfast form; stek i 25 til 30 minutter eller til det ikke lenger er rosa i midten (74 grader Celsius). La kyllingen avkjøle nok til å håndteres; skjær den i tynne strimler.
  3. 3Bland salatblanding, grønnsaker fra posen, kikerter, cherrytomater, oliven og rødløk i en stor bolle. Vend inn Greek Vinaigrette etter smak. Fordel salaten på fire store tallerkener. Topp hver med skiver av kylling. Strø over fetaost.
  4. 4Greek Vinaigrette:
  5. 5Visp sammen 1/2 kopp olivenolje, 1/4 kopp hvitvinseddik, 2 teskjeer revet sitrusskall, 1 teskje tørket oregano (knust), salt og svart pepper etter smak til det er godt blandet. Gir omtrent 1 kopp.