
Gresk kyllingsalat med hagegrønnsaker og vårblanding
En frisk og smakfull gresk kyllingsalat med grønnsaker og vårmiks. Perfekt for en lett lunsj eller middagsmåltid på sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund benfri, skinnfrie kyllingbrysthalvdelar
- Olivenolje
- Salt og nykvernet svart pepper, etter smak
- 1 pakke (8 oz.) DOLE® Extra Veggie™ med hagegrønnsaker
- 1 kopp hermetiske kikerter, skylt og avrente
- 1 kopp cherrytomater, delt i to
- 1 kopp hele modne, steinfrie oliven
- 1/2 kopp tynnsnittet DOLE Rødløk
- Gresk vinaigrette, oppskrift følger
- 1/4 til 1/3 kopp smuldret fetaost
- Gresk vinaigrette:
- 1/2 kopp olivenolje
- 1/4 kopp hvitvinseddik
- 2 teskjeer revet sitrusskall (sitron)
- 1 teskje tørket oregano, knust
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 2Pensle kyllingbrystene med olje; krydre med salt og pepper etter smak. Plasser kyllingen i en 2-liters dyp ildfast form; stek i 25 til 30 minutter eller til det ikke lenger er rosa i midten (74 grader Celsius). La kyllingen avkjøle nok til å håndteres; skjær den i tynne strimler.
- 3Bland salatblanding, grønnsaker fra posen, kikerter, cherrytomater, oliven og rødløk i en stor bolle. Vend inn Greek Vinaigrette etter smak. Fordel salaten på fire store tallerkener. Topp hver med skiver av kylling. Strø over fetaost.
- 4Greek Vinaigrette:
- 5Visp sammen 1/2 kopp olivenolje, 1/4 kopp hvitvinseddik, 2 teskjeer revet sitrusskall, 1 teskje tørket oregano (knust), salt og svart pepper etter smak til det er godt blandet. Gir omtrent 1 kopp.