
Kyllingkraft
Lær hvordan du lager en smakfull kyllingkraft fra bunnen av. Perfekt som base for supper og sauser. Enkel oppskrift med trinn-for-trinn guide.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 135 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Vask kyllingbeina i kaldt vann. Legg kyllingbeina i en stor kjele med vannet, og kok opp. Skum av eventuelt skum og urenheter i 10 minutter. Deretter tilsetter du resten av ingrediensene i kjelen og lar det koke opp igjen. Skru ned varmen og la det småkoke i 4 timer. Skum av eventuelt skum som samler seg på toppen, siden dette inneholder urenheter som vil gjøre kraften uklar.
- 22. Ta kjelen av varmen og la kraften avkjøles litt før du siler den over i en bolle gjennom en finmasket sil kledd med osteklede. Fortsett å avkjøle kraften så raskt som mulig i et kaldt vannbad. Når kraften har blitt tilstrekkelig avkjølt, bruker du en skje til å skumme av fettet som har samlet seg på toppen. Oppbevar kraften i kjøleskapet umiddelbart.