Kyllingkraft

Kyllingkraft

Lær hvordan du lager en smakfull kyllingkraft fra bunnen av. Perfekt som base for supper og sauser. Enkel oppskrift med trinn-for-trinn guide.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 135 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 8 pund rå eller stekte kylling- eller annet fjærkrebein
  • 2. 6 kvart vann
  • 3. 3 gulrøtter, vasket og hakket
  • 4. 2 store løk, skrellet og hakket
  • 5. 4 stilker selleri, inkludert blader, vasket og hakket
  • 6. 2 purre, delt, vasket og skivet
  • 7. 2 spiseskjeer tørket timian
  • 8. 2 laurbærblader
  • 9. 3 fedd hvitløk, skrellet og knust
  • 10. 1 spiseskje salt og svarte pepperkorn

Fremgangsmåte

  1. 11. Vask kyllingbeina i kaldt vann. Legg kyllingbeina i en stor kjele med vannet, og kok opp. Skum av eventuelt skum og urenheter i 10 minutter. Deretter tilsetter du resten av ingrediensene i kjelen og lar det koke opp igjen. Skru ned varmen og la det småkoke i 4 timer. Skum av eventuelt skum som samler seg på toppen, siden dette inneholder urenheter som vil gjøre kraften uklar.
  2. 22. Ta kjelen av varmen og la kraften avkjøles litt før du siler den over i en bolle gjennom en finmasket sil kledd med osteklede. Fortsett å avkjøle kraften så raskt som mulig i et kaldt vannbad. Når kraften har blitt tilstrekkelig avkjølt, bruker du en skje til å skumme av fettet som har samlet seg på toppen. Oppbevar kraften i kjøleskapet umiddelbart.