
Kyllingkraft
Lær hvordan du lager en smakfull kyllingkraft fra bunnen av. Perfekt som base for supper og sauser. Enkel oppskrift med trinn-for-trinn guide.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 135 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 8 pund rå eller stekte kylling- eller annet fjærkrebein
- 6 kvart vann
- 3 gulrøtter, vasket og hakket
- 2 store løk, skrellet og hakket
- 4 stilker selleri, inkludert blader, vasket og hakket
- 2 purre, delt, vasket og skivet
- 2 spiseskjeer tørket timian
- 2 laurbærblader
- 3 fedd hvitløk, skrellet og knust
- 1 spiseskje salt og svarte pepperkorn
Fremgangsmåte
- 1Vask kyllingbeina i kaldt vann. Legg kyllingbeina i en stor kjele med vannet, og kok opp. Skum av eventuelt skum og urenheter i 10 minutter. Deretter tilsetter du resten av ingrediensene i kjelen og lar det koke opp igjen. Skru ned varmen og la det småkoke i 4 timer. Skum av eventuelt skum som samler seg på toppen, siden dette inneholder urenheter som vil gjøre kraften uklar.
- 2Ta kjelen av varmen og la kraften avkjøles litt før du siler den over i en bolle gjennom en finmasket sil kledd med osteklede. Fortsett å avkjøle kraften så raskt som mulig i et kaldt vannbad. Når kraften har blitt tilstrekkelig avkjølt, bruker du en skje til å skumme av fettet som har samlet seg på toppen. Oppbevar kraften i kjøleskapet umiddelbart.