Hello Fresh Mobile Banner
Den ultimate lasagnen

Den ultimate lasagnen

oppskrift på den ultimate lasagne for en smakfull middag. lær hvordan du lager den perfekte lasagnen med våre enkle steg-for-steg instruksjoner.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 2 pund tørkede lasagnenudler
  • Extra-virgin olivenolje
  • 2 pund kjøttdeig av storfe
  • 2 pund italiensk pølse, kjøttdeig
  • 1 løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, skivet
  • 3 gulrøtter, hakket
  • 2 stilker selleri, hakket
  • 2 ss fersk basilikum, hakket
  • 1/4 kopp finhakket italiensk flatbladpersille
  • 1 ss hakkede oregano-blader
  • 2 ss hvetemel
  • 2 kopper rødvin
  • 2 bokser (28 oz) hermetiske tomater (anbefalt: San Marzano)
  • 3 ss kremfløte
  • 1 ts malt kanel
  • 2 liter ricottaost (2 beholdere)
  • 2 egg, lett pisket
  • 1/2 kopp revet Parmesan
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1 pund mozzarellaost, revet
  • Revet Parmesan og mozzarella til topping

Fremgangsmåte

  1. 1Slik lager du denne oppskriften:
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  3. 3Kok lasagnenudlene i rikelig med kokende, saltet vann til de er myke og nesten gjennomkokte, ca. 10 minutter. Rør med en tresleiv for å forhindre at de setter seg fast. Sil av vannet og vend nudlene i litt olivenolje for å holde dem fuktige og lette å håndtere.
  4. 4Smør en stor stekepanne med olivenolje, tilsett storfekjøtt og pølse, og brun til kjøttet ikke lenger er rosa, ca. 10 minutter. Krydre med salt og pepper. I en food processor, kombiner løk, gulrøtter, selleri, hvitløk, basilikum, persille og oregano. Kjør til det er puré. Tilsett dette i pannen sammen med kjøttet og rør godt. Rør inn melet. Hell i vinen og kok til den har redusert til halvparten. Rør inn tomatene, og tilsett fløte og kanel.
  5. 5I en blandebolle, kombiner ricotta og parmesan. Rør inn eggene og krydre med salt og pepper.
  6. 6For å montere lasagnen: Smør bunnen av en dyp, 33 x 23 cm (13 x 9 tommer) stor form med olivenolje. Legg fire nudler langsomt i en litt overlappende rad på sausen. Deretter legger du hver ende av formen med en lasagnenudel, slik at det dannes en krage som holder på hjørnene. Fordel halvparten av ricottablandingen jevnt over pastaen med en slikkepott. Deretter fordeler du halvparten av kjøttsausen over ricottablandingen. Strø over halvparten av mozzarellaen. Legg en øse med saus på toppen og jevn ut. Gjenta med neste lag nudler, ricotta, saus og oster. Topp siste lag med nudler, saus, revet mozzarella og parmesan. Bank formen forsiktig for å fjerne luftbobler.
  7. 7Stek i ovnen i 1 time. Ta ut lasagnen og la den hv