
Spaghetti aglio e olio
Lær hvordan du lager den autentiske italienske retten spaghetti aglio e olio. En rask, enkel og smakfull pasta som passer til alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Kosher salt
- 450 gram tørket spaghetti
- 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje, pluss litt til å avslutte med
- 1 teskje knuste rød pepperflak
- 4 hvitløksfedd, tynne skiver
- 1/2 kopp grovhakket fersk persille
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Kok opp en stor kjele med saltet vann, tilsett pastaen og kok, rør om etter ett minutt, til den er omtrent tre fjerdedeler ferdigkokt.
- 3I mellomtiden varmer du opp olivenoljen i en stor stekepanne på middels varme. Tilsett rød pepperflak og hvitløk, og kok til det begynner å bli lett gyllent, deretter tilsetter du persille. Tilsett en øse av pastavannet for å stoppe kokeprosessen og la smakene blande seg.
- 4Når pastaen er tre fjerdedeler ferdigkokt, tar du den opp av vannet og legger den i stekepannen. Tilsett mer pastavann etter behov for å fullføre kokingen av pastaen, og la væsken redusere mens pastaen blir ferdig, slik at det dannes en saus.
- 5Krydre med salt etter ønske, og overfør til et stort serveringsfat. Drypp over mer olivenolje og server.