Hello Fresh Mobile Banner
Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio

Lær hvordan du lager den autentiske italienske retten spaghetti aglio e olio. En rask, enkel og smakfull pasta som passer til alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Kosher salt
  • 450 gram tørket spaghetti
  • 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje, pluss litt til å avslutte med
  • 1 teskje knuste rød pepperflak
  • 4 hvitløksfedd, tynne skiver
  • 1/2 kopp grovhakket fersk persille

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Kok opp en stor kjele med saltet vann, tilsett pastaen og kok, rør om etter ett minutt, til den er omtrent tre fjerdedeler ferdigkokt.
  3. 3I mellomtiden varmer du opp olivenoljen i en stor stekepanne på middels varme. Tilsett rød pepperflak og hvitløk, og kok til det begynner å bli lett gyllent, deretter tilsetter du persille. Tilsett en øse av pastavannet for å stoppe kokeprosessen og la smakene blande seg.
  4. 4Når pastaen er tre fjerdedeler ferdigkokt, tar du den opp av vannet og legger den i stekepannen. Tilsett mer pastavann etter behov for å fullføre kokingen av pastaen, og la væsken redusere mens pastaen blir ferdig, slik at det dannes en saus.
  5. 5Krydre med salt etter ønske, og overfør til et stort serveringsfat. Drypp over mer olivenolje og server.