
Sitrontebrød
oppskrift på lemon tea bread, en saftig og smakfull brødvariant med sitron og te. perfekt til frokost eller kaffestunden.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 2 store egg
- Finrevet skall av 1 stor sitron
- 3 spiseskjeer sitronsaft
- En liten klype salt
- En knapp kopp sukker
- 1/3 kopp crème fraîche (eller rømme eller naturell yoghurt)
- 1 1/4 kopp hvetemel
- 2 1/2 teskjeer bakepulver
- 1/4 kopp usaltet smør, smeltet
- 1 kopp melis
- 1 sitron, presset
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2Smør og mel en 23 x 13 cm (9 x 5 tommer), 7,5 cm (3 tommer) dyp brødform.
- 3For å lage brødet, visp sammen egg, sitronskall og sitronsaft, salt og sukker i en stor bolle. Vend inn crème fraîche, mel og bakepulver. Rør forsiktig inn det smeltede smøret, bare til alt er blandet.
- 4Hell røren i den forberedte formen. Stek i 8 minutter, senk deretter ovntemperaturen til 160 grader Celsius og stek i ytterligere 25 til 30 minutter, eller til en trepinne som settes inn i midten kommer ut ren. La brødet avkjøle i formen i 5 minutter før det tas ut og settes på en avkjølingsrist.
- 5For å lage glasuren, sikt melis i en stor bolle. Tilsett sitronsaft og salt, og rør til glatt. Juster sødmen ved å tilsette mer sitronsaft eller melis etter behov. Drypp glasuren over det varme brødet og la det sette seg før servering.
- 6For sitronglasuren.