
Ricottadip til grønnsaker
Lær hvordan du lager en kremet ricotta dip perfekt for grønnsaker. En enkel og smakfull oppskrift som passer til alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 mellomstore hvitløksfedd, med skallet på
- 1 teskje kosher-salt
- 3 kvister flatbladpersille (1/4 kopp blader)
- 1 kopp ricottaost
- 1 teskje finrevet sitronskall
- 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Legg hvitløksfeddene i en mikrobølgesikker bolle og dekk med plastfolie. Kok hvitløken på høy effekt i mikrobølgeovnen, til den er veldig myk, ca. 1 ½ minutt. (Alternativt damper du hvitløken til den er myk.) La den avkjøle, og press forsiktig den kokte hvitløken ut av skallet og over på et skjærebrett. Strø over 1 teskje salt, og finhakk sammen med persillebladene for å lage en pasta. Bruk en gaffel til å blande hvitløk- og persillepastaen med ricotta, sitrusskall, og olivenolje. Krydre med pepper og server med grønnsakscrudités som brokkoli, blomkål, paprika og sjampinjong.
- 2Oppbevar i lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 2 dager.