Hello Fresh Mobile Banner
Ricottadip til grønnsaker

Ricottadip til grønnsaker

Lær hvordan du lager en kremet ricotta dip perfekt for grønnsaker. En enkel og smakfull oppskrift som passer til alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 4 mellomstore hvitløksfedd, med skallet på
  • 1 teskje kosher-salt
  • 3 kvister flatbladpersille (1/4 kopp blader)
  • 1 kopp ricottaost
  • 1 teskje finrevet sitronskall
  • 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Legg hvitløksfeddene i en mikrobølgesikker bolle og dekk med plastfolie. Kok hvitløken på høy effekt i mikrobølgeovnen, til den er veldig myk, ca. 1 ½ minutt. (Alternativt damper du hvitløken til den er myk.) La den avkjøle, og press forsiktig den kokte hvitløken ut av skallet og over på et skjærebrett. Strø over 1 teskje salt, og finhakk sammen med persillebladene for å lage en pasta. Bruk en gaffel til å blande hvitløk- og persillepastaen med ricotta, sitrusskall, og olivenolje. Krydre med pepper og server med grønnsakscrudités som brokkoli, blomkål, paprika og sjampinjong.
  2. 2Oppbevar i lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 2 dager.