
nesten uten mel sjokoladekake
oppskrift på en nesten glutenfri sjokoladekake, perfekt for sjokoladeelskere. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 8
bakverk
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 22. Kle en rund 23-centimeters springform med bakepapir.
- 33. Smelt sjokoladen og smøret i et vannbad, og visp jevnlig. La det stå i 5 minutter for å avkjøle litt, før du overfører det til en elektrisk mikser utstyrt med visp. Tilsett eggene og pisk på høy hastighet i 10 minutter. Tilsett vaniljen.
- 44. Bland sukker og mel, og vend dette forsiktig inn i den piskede sjokoladebasen.
- 55. Hell røren i den forberedte formen og stek til kaken er fast, men fortsatt litt fuktig i midten, ca. 15 minutter.
- 66. La kaken avkjøle, og snu den deretter opp ned på et serveringsfat. Dryss med melis og server med pisket krem eller i en skål med crème anglaise.