nesten uten mel sjokoladekake

nesten uten mel sjokoladekake

oppskrift på en nesten glutenfri sjokoladekake, perfekt for sjokoladeelskere. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 8
bakverk

Ingredienser

  • 1. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 2. 2 spiseskjeer sukker
  • 3. 2 spiseskjeer hvetemel
  • 4. Melis, til pynt
  • 5. 450 gram fin kvalitet bittersøt sjokolade, finhakket
  • 6. 10 spiseskjeer smør
  • 7. 5 egg
  • 8. Serveringsforslag: søtet pisket krem eller crème anglaise

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 22. Kle en rund 23-centimeters springform med bakepapir.
  3. 33. Smelt sjokoladen og smøret i et vannbad, og visp jevnlig. La det stå i 5 minutter for å avkjøle litt, før du overfører det til en elektrisk mikser utstyrt med visp. Tilsett eggene og pisk på høy hastighet i 10 minutter. Tilsett vaniljen.
  4. 44. Bland sukker og mel, og vend dette forsiktig inn i den piskede sjokoladebasen.
  5. 55. Hell røren i den forberedte formen og stek til kaken er fast, men fortsatt litt fuktig i midten, ca. 15 minutter.
  6. 66. La kaken avkjøle, og snu den deretter opp ned på et serveringsfat. Dryss med melis og server med pisket krem eller i en skål med crème anglaise.