
Grillet lammerygg marinert i soyasaus, ingefær og krydder, servert med Hunan-inspirert aubergine og miso- og plommesaus
Lær hvordan du lager smakfullt grillet lam marinert i soy og ingefær, servert med stekt aubergine og miso- og plommesaus. Perfekt for en spennende middagsopplevelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp Worcestershire-saus
- 1/4 kopp mirin
- 1/2 kopp soyasaus
- 1 tomme ingefær, tynne skiver, knust
- 2 spiseskjeer ketchup
- 1/4 kopp hakket hvitløk
- 1/4 kopp hakkede sjalottløk
- 1/2 kopp honning
- 1/2 kopp granateplejuice
- 2 spiseskjeer sitronsaft
- 2 spiseskjeer chilipaste
- 2 teskjeer malt svart pepper
- 2 lammeribbe, trimmet og frenched
- Hunan-stil aubergine, oppskrift følger
- 1/2 kopp miso- og plommesaus, oppskrift følger
- 3/4 kopp koriander- og myntvinaigrette, oppskrift følger
- 1/4 kopp juliennehakket grønn løk
- 1/4 kopp korianderstilker
- 1/2 kopp skrellet, tynne skiver hvitløk
- Olje til dypsteking
- 1/4 kopp japansk soyasaus
- 1/4 kopp kinesisk soyasaus
- 1/4 kopp soppsoyasaus
- 1/4 kopp peanøttolje
- 3/4 kopp sukker
- 3 spiseskjeer chilipaste
- 1 1/2 kopper Shaoxing risvin
- 1/4 kopp riseddik
- 1 spiseskje maisstivelse
- 2 spiseskjeer kaldt vann
- 8 kinesiske auberginer, endene trimmet, kuttet i 1-tommers rullestykker
- 2 spiseskjeer peanøttolje
- 1/4 kopp skrellet, knust hvitløk
- 1 kopp skrellet, skivet sjalottløk
- 3-tommers ingefær, skrelt, skivet, knust
- 1/2 bunt grønn løk, kuttet i 2-tommers biter
- 1 stjerneanis, knust
- 1 teskje hele svart pepperkorn, knust
- 2 kopper plommelikør
- 2 kopper portvin
- 1 kopp rødvin
Fremgangsmåte
- 1For å lage soy- og ingefærmarinaden: Bland alle ingrediensene i en bolle og rør godt til alt er godt blandet.
- 2For lammet: Pakk lammekotelettens bein inn i aluminiumsfolie. (Dette vil minimere eksponeringen av beinene for marinaden og forhindre at de blir svarte under grillingen.) Mariner lammeryggene i kjøleskapet i 1 time.
- 3Forvarm grillen. Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
- 4Grill lammeryggene over høy varme til de er pent merket og har en gyllenbrun farge. Fjern aluminiumsfolien fra beinene. Overfør til en forvarmet ovn for å fullføre stekingen til medium rare eller ønsket stekegrad.
- 5Del hver lammerygg i 4 doble koteletter. Server på en seng av Hunan-stil aubergine, med halvparten av miso- og plommesausen over, pyntet med koriander og myntedressing. Pynt med julienne av grønn løk og kvister av koriander.
- 6I en liten kjele, kok opp vann. Blansjer hvitløkskivene i 30 sekunder. Sil av vannet. Overfør til et bakepapirkledd stekebrett og la avkjøle.
- 7Forvarm oljen i en dypfryer til 180°C (360°F).
- 8I en liten bolle, bland de tre typene soyasaus. Sett til side. I en wok eller stor sautépanne, over høy varme, tilsett peanøttolje. Stek den blansjerte hvitløken til den er gyllenbrun. Tilsett sukkeret og fortsett å steke under omrøring til hvitløken er godt dekket. Tilsett chilipasta. Deglaser med risvin og eddik. Kok opp, og skru ned varmen til lav. La det småkoke til sausen er litt tykkere. Rør inn soyasausblandingen og la det småkoke i ytterligere 2 minutter.
- 9Bland maisstivelse og vann i en liten bolle for å lage en