
Skinnende Babykaker
oppskrift på sparkling baby cakes - små, festlige kaker med sprudlende dekorasjon. perfekt for barnebursdager og festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/2 kopper hvetemel
- 1 1/2 teskjeer bakepulver
- 1/4 teskje fint salt
- 2 store egg, romtempererte
- 2/3 kopp sukker
- 3/4 kopp usaltet smør, smeltet
- 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
- 1/2 kopp melk
- 1 1/2 kopper melis
- 2 til 3 spiseskjeer Prosecco eller Champagne
- Strøssel eller små godbiter til dekorasjon
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: 2 mini-muffinsformer (for å lage 48 små cupcakes).
- 2Forvarm ovnen til 175°C. Kle muffinsformene med mini-muffinsformer.
- 3Visp mel, bakepulver og salt sammen i en middels stor bolle.
- 4I en annen middels stor bolle, pisk egg og sukker med en elektrisk mikser til det er lyst og skummende, ca. 2 minutter. Mens du pisker, gradvis hell i smøret og deretter vaniljen.
- 5Mens du pisker på lav hastighet, tilsett halvparten av de tørre ingrediensene, deretter all melken, og til slutt resten av de tørre ingrediensene. Pass på å ikke overblande røren. Fordel røren jevnt i de forberedte formene (ca. 2 teskjeer røre per cupcake).
- 6Stek til en kakepinne satt inn i midten av cupcakes kommer ut ren, ca. 15 minutter. Avkjøl cupcakesene på en rist i formen.
- 7Visp sammen melis og Prosecco til en jevn glasur og sukkeret er oppløst. (Hvis cupcakesene ikke er avkjølt nok til å pynte, legg plastfilm direkte på toppen av glasuren for å forhindre at den tørker ut, og sett til side i romtemperatur til de skal pyntes.) Dypp toppen av hver mini-cupcake i Prosecco-glasuren, dryss med sukker eller pynt med små godbiter, og sett tilbake på risten for å sette seg, ca. 25 minutter.
- 8Koketips: Dette er en fin måte å bruke opp rester av musserende vin på. Denne oppskriften fungerer like godt med flat Prosecco. For en full vin-smak, stikk små hull i mini-cupcakesene med tannpirkere når de avkjøles; drypp deretter litt Prosecco over før de pyntes med glasur.