Grits med bacon og bønner

Grits med bacon og bønner

Lær hvordan du lager deilige grits med bacon og bønner. En smakfull rett som passer perfekt til frokost eller brunch.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 3 skiver bacon, finhakket
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 2 grønne paprika, hakket
  • 1 liten løk, hakket
  • 1 pose på 450 gram frosne hakkede collard greens, tint og avrente
  • 1/4 teskje cayennepepper
  • Kosher-salt
  • 1 boks på 800 gram hakkede tomater uten salt
  • 1 boks på 425 gram svarte øyne-bønner (ikke hell av væsken)
  • 1 ½ kopper skummet melk
  • 1 ½ kopper hurtiggrøt

Fremgangsmåte

  1. 1Kok baconen i en stor gryte over middels varme til den er nesten sprø, ca. 8 minutter. Tilsett vegetabilsk olje og øk varmen til høy; ha i paprika, løk, collard greens, cayennepepper og 1/2 teskje salt, og kok under omrøring av og til til grønnsakene er lett myke, ca. 8 minutter. Tilsett tomatene og de svarte øye-bønner (med væsken) og la det småkoke; kok i 15 minutter. Smak til med salt.
  2. 2I mellomtiden blander du melk, 2 3/4 kopper vann og en klype salt i en kjele og lar det koke opp. Tilsett grits og kok under omrøring til det er tykt, ca. 5 minutter. Server gritsen toppet med collard greens-blandingen.
  3. 3Fotografert av Antonis Achilleos