Hello Fresh Mobile Banner
Gammel høne, pasta, kraft

Gammel høne, pasta, kraft

Lær hvordan du lager en autentisk old hen pastina brodo, en varm og næringsrik rett perfekt for kalde dager. En enkel oppskrift for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 stor hel kylling (ca. 1,8–2,3 kg)
  • 1 løk, skrelt og delt i to
  • 1 gulrot, skrelt og hel
  • 2 hele selleristenger
  • 1 tomat, skrelt, frøet og finhakket
  • 1 laurbærblad
  • 450 g pastina
  • Grå salt
  • Nykvernet svart pepper
  • ½ kopp godt pakket sennepsblader (eller andre grønne blader)
  • Parmesanost til å rive over

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 150 grader Celsius. Skyll kyllingen godt med kaldt vann og plasser den i en dyp, ovnsikker stekepanne sammen med løk, gulrot, selleri, tomat og laurbærblad. Tilsett nok kaldt vann til at det dekker omtrent to tredjedeler av fuglen. La det småkoke på komfyren, eventuelt på to kokeplater samtidig. Dekk til og sett i ovnen, og la det småkoke til kyllingen er helt gjennomkokt (ca. 1 ½ time).
  2. 2Ta ut kyllingen av ovnen og snu den i buljongen for å avkjøle. Fjern den avkjølte kyllingen fra buljongen. Riv kyllingen i biter og sil buljongen over i en stor kjele. Sett til side.
  3. 3Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett pastina og kok i ca. 15 minutter eller til den er ferdig. Sil av vannet og sett til side. La den reserverte buljongen småkoke, smak til med salt og pepper, og tilsett den kokte pastinaen. Tilsett kylling og grønnsaker for å få dem til å bli varme og grønnsakene til å visne. Server i skåler. Riv parmesan over suppen og avslutt med nykvernet pepper.