Hello Fresh Mobile Banner
Svinekjøttkotelett med eplesaus laget på sider og sauterte epler og løk

Svinekjøttkotelett med eplesaus laget på sider og sauterte epler og løk

oppskrift på svinekoteletter med sider og eplesaus, karamelliserte epler og løk, perfekt for høstmiddagen

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 stk. svinekam med ben (ca. 2,5 cm tykk)
  • Salt og pepper
  • 1 ss ekstra jomfroliv olje
  • 1 liten løk, gul eller rød, tynne skiver
  • 1 Gala- eller Golden Delicious- eple, tynne skiver
  • 2 til 3 kvister fersk timian, blader finhakket
  • 1/2 sitron
  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 1/2 kopp uklar eplecider
  • 1/2 kopp kyllingkraft
  • 1 maismuffin, delt, smurt og ristet

Fremgangsmåte

  1. 1Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp ½ spiseskje olivenolje i en middels stor stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttet til det er gyllent, 3 til 4 minutter på hver side, og dekk løst med aluminiumsfolie når du snur det. Ta det ferdigstekte kjøttet av pannen og legg det på en tallerken, dekk til for å holde det varmt. Tilsett resten av olivenoljen og løk og epler. Krydre med salt, pepper og timian, og kok til det er akkurat mørt, 5 til 6 minutter, og rør av og til. Hell over saften av den halve sitronen, og legg kjøttet tilbake på tallerkenen.
  2. 2Tilsett 1 spiseskje smør i pannen, og når det er smeltet, visp inn melet. Kok i 1 minutt under omrøring, og visp deretter inn eplecider og kraft. Krydre sausen med salt og pepper. La det småkoke på middels lav varme i 3 til 4 minutter for å tykne.
  3. 3Server kjøttet dekket med epler og løk, med sausen hellet over, og muffins ved siden av.