
Svinekjøttkotelett med eplesaus laget på sider og sauterte epler og løk
oppskrift på svinekoteletter med sider og eplesaus, karamelliserte epler og løk, perfekt for høstmiddagen
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 stk. svinekam med ben (ca. 2,5 cm tykk)
- Salt og pepper
- 1 ss ekstra jomfroliv olje
- 1 liten løk, gul eller rød, tynne skiver
- 1 Gala- eller Golden Delicious- eple, tynne skiver
- 2 til 3 kvister fersk timian, blader finhakket
- 1/2 sitron
- 1 ss smør
- 1 ss hvetemel
- 1/2 kopp uklar eplecider
- 1/2 kopp kyllingkraft
- 1 maismuffin, delt, smurt og ristet
Fremgangsmåte
- 1Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp ½ spiseskje olivenolje i en middels stor stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttet til det er gyllent, 3 til 4 minutter på hver side, og dekk løst med aluminiumsfolie når du snur det. Ta det ferdigstekte kjøttet av pannen og legg det på en tallerken, dekk til for å holde det varmt. Tilsett resten av olivenoljen og løk og epler. Krydre med salt, pepper og timian, og kok til det er akkurat mørt, 5 til 6 minutter, og rør av og til. Hell over saften av den halve sitronen, og legg kjøttet tilbake på tallerkenen.
- 2Tilsett 1 spiseskje smør i pannen, og når det er smeltet, visp inn melet. Kok i 1 minutt under omrøring, og visp deretter inn eplecider og kraft. Krydre sausen med salt og pepper. La det småkoke på middels lav varme i 3 til 4 minutter for å tykne.
- 3Server kjøttet dekket med epler og løk, med sausen hellet over, og muffins ved siden av.