
Best kledd vannkresse med sprø tortillachips
Oppdag den perfekte forretten med frisk watercress og sprø tortillas. En enkel og smakfull oppskrift for sommermåltider og sosiale anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 spiseskje honning
- 2 spiseskjeer limejuice
- 3 unser olivenolje
- 2 kopper vannkresse, store stilker fjernet
- 2 mellomstore appelsiner, skrelt og delt i biter
- 1 kopp finstrimlet jicama
- 1 tynnskåret liten rød løk
- 1/2 teskje kosher-salt
- Sprø tortilla, oppskrift følger
- 3 kopper rapsolje
- 2 ferske mais tortillas
- 1/2 teskje salt
Fremgangsmåte
- 1I en liten bolle, visp sammen honning og limesaft. Fortsett å vispe mens du sakte heller i olivenolje til all oljen er innarbeidet.
- 2I en middels stor bolle, bland vannkresse, appelsinbiter, jicama, rødløk og salt. Drypp over ½ kopp av dressingen. Vend godt for å blande. Fordel salaten jevnt på 4 salatfat. Topp med sprø tortillachips.
- 3I en tykk stekepanne, varm opp oljen til 180 grader Celsius (360 grader Fahrenheit).
- 4Kutt tortillalefser i ¼-tommers strimler. Legg et lag med tørkepapir på en tallerken, og når oljen er varm, legg forsiktig strimlene i oljen, og skill dem fra hverandre mens du legger dem i. Stek i 1 til 2 minutter eller til de er lett gyldne og sprø, og rør forsiktig mens de koker. Ta dem opp med en hullsleiv eller hullskje og legg dem på en tallerken med tørkepapir. Strø umiddelbart over salt. Disse kan lages på forhånd og oppbevares i en lufttett beholder etter at de er helt avkjølt.
- 5Porsjon: 2 kopper