
Libanesisk yoghurtost med za'atar og oliven
Lær hvordan du lager en smakfull libanesisk yoghurtost med krydret za'atar og oliven. Perfekt som forrett eller som en del av meze-bordet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kvart yoghurt av geitemelk
- Kosher- eller havsalt
- 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- Za'atar urtblanding
- 24 Kalamata-oliven
- 1 bunt små reddiker, renset
- Pitabrød, delt i båter og varmet
Fremgangsmåte
- 1Legg et sil med osteklede i et dørslag. Hvis ostekledet er løst vevet (de fleste supermarkedsmerker er det), bruk tre lag. Hell yoghurten i silen, samle deretter kantene på ostekledet og knyt det til en pose. Heng posen over vasken eller over en bolle for å fange opp dryppene. La det renne i 8 timer.
- 2Ta det myke, kremete osterøret ut på et fat. Krydre overflaten med salt etter smak, drypp over olivenolje, og strø rikelig med za'atar. Omgi osten med oliven og reddiker. Server med de varme pitabrødene i båter.