
Pannebakt doble kalverygg med blomsterbukett av grønnsaker
oppskrift på panert dobbelt kalverygg med blomster av grønnsaker. en elegant hovedrett perfekt for spesielle anledninger og sesongbaserte måltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: avansert
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 baby artiskokk, trimmet
- 10 perleløk, skrellet
- 1/4 kopp shelled favabønner
- 1/4 kopp shelled engelske erter
- 6 til 8 aspargesstenger, kuttet i 5 cm lange biter
- 1/4 kopp små terninger av gulrøtter, zucchini og squash
- 3 til 4 fingerling-poteter, vasket
- Salt og nykvernet svart pepper
- Olivenolje
- 1 (20 unse) dobbeltkuttet kalverybensskive, trimmet til 1 bein
- 1/4 pund sopp, delt i fire
- 6 til 8 hvitløksfedd, ristet
- 2 kvister fersk timian
- 2 kvister fersk salvie
- 2 uncer Madeira
- 1/2 kopp kalvefond (eller hermetisk kyllingbuljong)
- 2 ss smør
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2Kok opp en stor kjele med saltet vann. Ha en bolle med isvann klart. Trim de harde ytterbladene og bunnen av artisjokkene. Legg dem i kokende vann i omtrent 10 minutter, til de er møre. Ta dem opp av vannet og legg dem i isvann. Kutt artisjokkene i 1/4 eller 1/8 deler og sett til side.
- 3Legg perleløk i kokende vann og blansjer dem i 3 minutter. Skyll dem i isvann og sett til side. Legg skrellede favabønner i kokende vann i 1 minutt. Ta dem opp av vannet og legg dem i isvann. Skrell av skinnet på favabønnene og sett til side.
- 4Legg skrellede erter i kokende vann i 30 sekunder. Ta dem opp av vannet og legg dem i isvann. Når de er kalde, tas de opp og settes til side. Gjenta blansjering for asparges, gulrøtter, squash og zucchini. Husk å bare blansjere til de er møre.
- 5Legg vasket fingerling-poteter på et bakepapirkledd stekebrett. Strø over salt og pepper, og drypp med en teskje olivenolje. Sett i ovnen og stek i 20 minutter. Ta ut av ovnen og la dem avkjøle. Potetene skal fortsatt være ganske faste. Skjær dem i 1/2-tommers terninger og sett til side.
- 6Stek kalv: Sett en 30 cm ovnsfast stekepanne over middels varme. Krydre kalvesteiken med salt og pepper på begge sider. Tilsett olivenolje i pannen og varm opp. Legg kalvesteken i pannen og stek i 4 minutter. Snu steken og fortsett å steke i ytterligere 4 minutter på den andre siden. Kjøttet skal være godt brunt.
- 7Tilsett sopp, artisjokker, poteter, ovnsbakte hvitløksfedd og favabønner i pannen. Legg