Pannebakt doble kalverygg med blomsterbukett av grønnsaker

Pannebakt doble kalverygg med blomsterbukett av grønnsaker

oppskrift på panert dobbelt kalverygg med blomster av grønnsaker. en elegant hovedrett perfekt for spesielle anledninger og sesongbaserte måltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: avansert
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 baby artiskokk, trimmet
  • 10 perleløk, skrellet
  • 1/4 kopp shelled favabønner
  • 1/4 kopp shelled engelske erter
  • 6 til 8 aspargesstenger, kuttet i 5 cm lange biter
  • 1/4 kopp små terninger av gulrøtter, zucchini og squash
  • 3 til 4 fingerling-poteter, vasket
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • Olivenolje
  • 1 (20 unse) dobbeltkuttet kalverybensskive, trimmet til 1 bein
  • 1/4 pund sopp, delt i fire
  • 6 til 8 hvitløksfedd, ristet
  • 2 kvister fersk timian
  • 2 kvister fersk salvie
  • 2 uncer Madeira
  • 1/2 kopp kalvefond (eller hermetisk kyllingbuljong)
  • 2 ss smør

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2Kok opp en stor kjele med saltet vann. Ha en bolle med isvann klart. Trim de harde ytterbladene og bunnen av artisjokkene. Legg dem i kokende vann i omtrent 10 minutter, til de er møre. Ta dem opp av vannet og legg dem i isvann. Kutt artisjokkene i 1/4 eller 1/8 deler og sett til side.
  3. 3Legg perleløk i kokende vann og blansjer dem i 3 minutter. Skyll dem i isvann og sett til side. Legg skrellede favabønner i kokende vann i 1 minutt. Ta dem opp av vannet og legg dem i isvann. Skrell av skinnet på favabønnene og sett til side.
  4. 4Legg skrellede erter i kokende vann i 30 sekunder. Ta dem opp av vannet og legg dem i isvann. Når de er kalde, tas de opp og settes til side. Gjenta blansjering for asparges, gulrøtter, squash og zucchini. Husk å bare blansjere til de er møre.
  5. 5Legg vasket fingerling-poteter på et bakepapirkledd stekebrett. Strø over salt og pepper, og drypp med en teskje olivenolje. Sett i ovnen og stek i 20 minutter. Ta ut av ovnen og la dem avkjøle. Potetene skal fortsatt være ganske faste. Skjær dem i 1/2-tommers terninger og sett til side.
  6. 6Stek kalv: Sett en 30 cm ovnsfast stekepanne over middels varme. Krydre kalvesteiken med salt og pepper på begge sider. Tilsett olivenolje i pannen og varm opp. Legg kalvesteken i pannen og stek i 4 minutter. Snu steken og fortsett å steke i ytterligere 4 minutter på den andre siden. Kjøttet skal være godt brunt.
  7. 7Tilsett sopp, artisjokker, poteter, ovnsbakte hvitløksfedd og favabønner i pannen. Legg