Potetgnocchi med elggryte

Potetgnocchi med elggryte

oppskrift på myke potetgnocchi servert med smakfull hjortestuing. perfekt for en varm høst- eller vintermiddag. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp tørkede porcini-sopper
  • 1/4 kopp olivenolje
  • 1 middels stor løk, finhakket
  • 1/4 kopp finhakket pancetta eller bacon (1 unse)
  • Salt og nykvernet pepper
  • 1 1/3 kilo benfri hjortekjøtt fra låret eller skulderen, skåret i 2,5 cm store terninger
  • 1/2 kopp tørr rødvin
  • 2 laurbærblad
  • 2 hele nellikspiker
  • 1 fersk rosmarinstilk eller 1 teskje tørket rosmarin
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 1/2 kopper kyllingkraft eller hermetisk buljong
  • Potetgnocchi

Fremgangsmåte

  1. 1Bløtlegg porcini-sopp i 2 kopper varmt vann til den er myk, ca. 30 minutter. Sil av soppen, og reserver væsken. Skyll og hakk soppen, og kast eventuelle seige deler. Sil væsken gjennom en sikt dekket med osteklede, og sett til side.
  2. 2I mellomtiden, i en stor, ikke-reaktiv gryte, varm opp oljen over moderat høy varme. Tilsett løk og pancetta, og la det surre til det er gyllent, ca. 6 minutter. Krydre lett med salt og pepper. Øk varmen til høy, tilsett hjortekjøttet og kok til alle kjøttsaftene har fordampet, ca. 15 minutter.
  3. 3Tilsett den hakkede porcini-soppen i gryten, sammen med vinen, laurbærbladene, nellikene og rosmarinen. Kok opp, og rør i 5 minutter, til vinen nesten har fordampet.
  4. 4Rør inn tomatpuréen og krydre lett med salt og pepper. Tilsett kraften og den reserverte soppevæsken, og kok opp. Skru ned varmen til middels lav, og la det småkoke, delvis dekket, til kjøttet er mørt, ca. 1 1/2 time. Fjern laurbærbladene og rosmarin-kvisten. (Hjortestuingen kan lages opptil 2 dager i forveien og oppbevares i kjøleskapet, dekket.)
  5. 5I en stor kjele med kokende, saltet vann, kok potetgnocchien i 3 eller 4 omganger til de flyter opp til overflaten, 2–3 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør gnocchien til et varmt fat, og dekk med aluminiumsfolie. Vend gnocchien i den varme hjortesausen og server umiddelbart.