El Paseo Porterhouse Steak

El Paseo Porterhouse Steak

Lær hvordan du lager en perfekt porterhouse steak med denne enkle oppskriften. Ideell for kjøttelskere som vil nyte en saftig og mørt biff til middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 52 unse Porterhouse, 28 dager tørmodnet Masami-biff
  • California sol- og sjøsalt
  • Klaret smør
  • Ferske salvieblader
  • Fersk timian
  • 2 hvitløksfedd
  • Nykvernet svart pepper
  • Shallotsmør, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Krydre kjøttet før grilling: gni rikelig med salt over begge sider av biffen. Plasser biffen direkte på grillen, ingen ekstra fett er nødvendig, ved 1200 grader i 20 minutter. Etter 10 minutter snur du biffen og setter den tilbake på grillen: den trenger bare én snuing. Etter 20 minutter tar du biffen av grillen. Legg biffen i det klarnede smøret sammen med salvie, timian og hvitløk, og la den hvile i 10 minutter, mens du øser det klarnede smøret over toppen. Ta biffen ut av det klarnede smøret og legg den på kjøkkenpapir for å fjerne overflødig fett. For å servere, skille ut fileten og stripesteika fra beinet og skjær i skiver. Plasser T-biten midt på tallerkenen og sett sammen biffen igjen, med den skivede stripesteika til venstre og fileten til høyre. Strø over nykvernet svart pepper etter smak. Legg hvitløksmøret på toppen av hver biff, og pynt med en halv hvitløksfedd tatt ut av det klarnede smøret, en kvist timian og en generøs skje hvitløksmør.