
Blomkål Alfredo-saus
Lær hvordan du lager en kremet blomkål Alfredo saus som passer perfekt til pasta og grønnsaker. Enkel, rask og sunn oppskrift for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Havsalt og grovkvernet svart pepper
- 2 kopper blomkålbuketter
- 450 gram fettuccine
- 1 kopp melk med 2 prosent fett
- 3 spiseskjeer usaltet smør
- 1 fedd hvitløk, lett knust
- 1 ½ kopper revet Parmesanost
- Olivenolje, til steking av reker
- 15 til 20 skrellede mellomstore reker
- Hakket fersk persille, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett blomkålen og kok på lav varme til den er veldig mør, ca. 20 minutter. Bruk en hullsleiv for å løfte ut blomkålen og la den renne av i en sil. Sett til side for å la vannet renne av, og bruk det kokende vannet til pastaen.
- 2Tilsett fettuccine i det kokende vannet og kok etter anvisning på pakken (vanligvis ca. 10 minutter).
- 3Lag sausen mens pastaen koker. I en blender, kombiner blomkålen med melken og kjør til en jevn puré.
- 4Varm opp smør og hvitløk i en stor stekepanne på middels lav varme til smøret smelter. Tilsett blomkålpuréen og kok i 2 minutter. Fjern hvitløken. Krydre med 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper. Slå av varmen og rør inn Parmesanosten.
- 5Varm opp en separat stekepanne på middels høy varme og tilsett litt olivenolje. Stek rekene raskt på begge sider til de er akkurat gjennomstekt.
- 6Bruk tang for å ta opp pastaen av vannet og overfør den til stekepannen med sausen. Tilsett 1/3 kopp av pastavannet. Skru opp varmen til middels igjen og vend pastaen forsiktig slik at den blir jevnt dekket av sausen. Tilsett rekene og pynt med hakket persille.