Hello Fresh Mobile Banner
Blomkål Alfredo-saus

Blomkål Alfredo-saus

Lær hvordan du lager en kremet blomkål Alfredo saus som passer perfekt til pasta og grønnsaker. Enkel, rask og sunn oppskrift for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Havsalt og grovkvernet svart pepper
  • 2 kopper blomkålbuketter
  • 450 gram fettuccine
  • 1 kopp melk med 2 prosent fett
  • 3 spiseskjeer usaltet smør
  • 1 fedd hvitløk, lett knust
  • 1 ½ kopper revet Parmesanost
  • Olivenolje, til steking av reker
  • 15 til 20 skrellede mellomstore reker
  • Hakket fersk persille, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett blomkålen og kok på lav varme til den er veldig mør, ca. 20 minutter. Bruk en hullsleiv for å løfte ut blomkålen og la den renne av i en sil. Sett til side for å la vannet renne av, og bruk det kokende vannet til pastaen.
  2. 2Tilsett fettuccine i det kokende vannet og kok etter anvisning på pakken (vanligvis ca. 10 minutter).
  3. 3Lag sausen mens pastaen koker. I en blender, kombiner blomkålen med melken og kjør til en jevn puré.
  4. 4Varm opp smør og hvitløk i en stor stekepanne på middels lav varme til smøret smelter. Tilsett blomkålpuréen og kok i 2 minutter. Fjern hvitløken. Krydre med 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper. Slå av varmen og rør inn Parmesanosten.
  5. 5Varm opp en separat stekepanne på middels høy varme og tilsett litt olivenolje. Stek rekene raskt på begge sider til de er akkurat gjennomstekt.
  6. 6Bruk tang for å ta opp pastaen av vannet og overfør den til stekepannen med sausen. Tilsett 1/3 kopp av pastavannet. Skru opp varmen til middels igjen og vend pastaen forsiktig slik at den blir jevnt dekket av sausen. Tilsett rekene og pynt med hakket persille.