Colcannon

Colcannon

lær hvordan du lager den klassiske irske retten colcannon med poteter, kål og smør. en enkel oppskrift for en smakfull og mettende middagsrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 pund poteter, skrellet
  • 2 staver smør
  • 1 1/4 kopper varm melk
  • Nykvernet svart pepper
  • 1 hodekål, kjernet og finhakket
  • 1 (1 pund) skive skinke eller bacon, kokt dagen før
  • 4 vårløk, finhakket
  • Hakkede persilleblader, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Damp potetene med skallet på i 30 minutter. Skrell dem med en kniv og en gaffel. Hakk dem med en kniv før du moser dem. Mos grundig for å fjerne alle klumper. Tilsett en klatt smør i biter. Gradvis hell i varm melk, mens du rører hele tiden. Krydre med noen kverner svart pepper.
  3. 3Kok kålen i usaltet vann til den får en mørkere farge. Tilsett 2 spiseskjeer smør for å myke den opp. Dekk til med lokk i 2 minutter. Sil av vannet grundig før du legger den tilbake i pannen. Hakk den i små biter.
  4. 4Legg skinken i en stor kjele og dekk med vann. Kok opp og la det småkoke i 45 minutter til det er mørt. Sil av vannet. Fjern eventuelt fett og hakk den i små biter.
  5. 5Bland kålen, vårløkene og skinken inn i den moste poteten, og rør forsiktig.
  6. 6Server i individuelle suppetallerkener. Lag en fordypning på toppen ved å sirkle med en tresleiv. Legg en spiseskje smør i hver fordypning. Strø over persille.