Hello Fresh Mobile Banner
Colcannon

Colcannon

lær hvordan du lager den klassiske irske retten colcannon med poteter, kål og smør. en enkel oppskrift for en smakfull og mettende middagsrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 pund poteter, skrellet
  • 2 staver smør
  • 1 1/4 kopper varm melk
  • Nykvernet svart pepper
  • 1 hodekål, kjernet og finhakket
  • 1 (1 pund) skive skinke eller bacon, kokt dagen før
  • 4 vårløk, finhakket
  • Hakkede persilleblader, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Damp potetene med skallet på i 30 minutter. Skrell dem med en kniv og en gaffel. Hakk dem med en kniv før du moser dem. Mos grundig for å fjerne alle klumper. Tilsett en klatt smør i biter. Gradvis hell i varm melk, mens du rører hele tiden. Krydre med noen kverner svart pepper.
  3. 3Kok kålen i usaltet vann til den får en mørkere farge. Tilsett 2 spiseskjeer smør for å myke den opp. Dekk til med lokk i 2 minutter. Sil av vannet grundig før du legger den tilbake i pannen. Hakk den i små biter.
  4. 4Legg skinken i en stor kjele og dekk med vann. Kok opp og la det småkoke i 45 minutter til det er mørt. Sil av vannet. Fjern eventuelt fett og hakk den i små biter.
  5. 5Bland kålen, vårløkene og skinken inn i den moste poteten, og rør forsiktig.
  6. 6Server i individuelle suppetallerkener. Lag en fordypning på toppen ved å sirkle med en tresleiv. Legg en spiseskje smør i hver fordypning. Strø over persille.