Hello Fresh Mobile Banner
Finocchio-tunfisk med sprø grønnsaker og Gilroy-hvitløk vinaigrette

Finocchio-tunfisk med sprø grønnsaker og Gilroy-hvitløk vinaigrette

oppskrift på finocchio tuna med sprø grønnsaker og smakfull gilroy hvitløksvinaigrette. en sunn og smakfull forrett eller hovedrett for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje, delt
  • 1 spiseskje fersk ingefær, skrelt og skivet
  • 6 hvitløksfedd
  • 1/4 kopp hakkede sjalottløk
  • 1/2 kopp sherryeddik
  • 1 1/2 kopper appelsinjuice
  • 1/4 kopp appelsinlikør (anbefalt: Cointreau)
  • 1/4 kopp soyasaus
  • 1 kvist fersk rosmarin
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 teskje pepper
  • 6 (200 gram) tunfisksteiker
  • 3 1/2 spiseskje fennikelfrø
  • 3 teskjeer korianderfrø
  • 2 spiseskjeer hvit pepperkorn
  • 3 eggehviter
  • 1 teskje salt
  • 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 3 kopper strimlet grønnkål
  • 1/2 kopp julienned rød paprika
  • 1/2 kopp julienned jicama
  • 1 kopp snøerter, skåret på skrå
  • 1/2 kopp tynne skiver av gulrot
  • 2 spiseskjeer sesamfrø, ristet

Fremgangsmåte

  1. 1For vinaigretten, varm opp 1 spiseskje olivenolje i en kjele over middels varme. Tilsett ingefær og kok i 1 minutt. Tilsett hvitløk og sjalottløk, og kok i 3 minutter. Hell i sherryeddik. Rør for å løsne eventuelle brune biter i kjelen. Tilsett appelsinjuice, likør, soyasaus og rosmarin; kok og rør til blandingen har tyknet og redusert til halvparten. Fjern rosmarinstangen og kjør blandingen glatt i en food processor. Tilsett langsomt resten av olivenoljen i en tynn stråle. Krydre med salt og pepper. Hold varm.
  2. 2Skyll tunfisksteakene og tørk dem godt. Kvern fennikelfrø, korianderfrø og pepperkorn. Overfør krydderne til en flat tallerken. Pisk eggehvitene til de er lett skummende. Krydre tunfisken med salt; dypp den i eggehvitene og deretter i krydderblandingen. Varm opp 1/4 kopp olivenolje i en tung stekepanne. Når oljen er rykende varm, brunes tunfisksteakene i 2 minutter på hver side, og settes til side.
  3. 3For grønnsakene, varm opp 1/4 kopp olivenolje i en tung stekepanne og tilsett alle grønnsakene i blandingen. Kok i ca. 3 minutter. Grønnsakene skal være dekket av olje og fortsatt sprø. Rør inn sesamfrø.
  4. 4For å servere, legg Gilroy Hvitløk Vinaigrette i midten av 6 serveringsfat, anrett grønnsakene på fatene, og legg tunfisksteiken oppå. Drypp litt mer vinaigrette over, og server.