
Finocchio-tunfisk med sprø grønnsaker og Gilroy-hvitløk vinaigrette
oppskrift på finocchio tuna med sprø grønnsaker og smakfull gilroy hvitløksvinaigrette. en sunn og smakfull forrett eller hovedrett for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje, delt
- 1 spiseskje fersk ingefær, skrelt og skivet
- 6 hvitløksfedd
- 1/4 kopp hakkede sjalottløk
- 1/2 kopp sherryeddik
- 1 1/2 kopper appelsinjuice
- 1/4 kopp appelsinlikør (anbefalt: Cointreau)
- 1/4 kopp soyasaus
- 1 kvist fersk rosmarin
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje pepper
- 6 (200 gram) tunfisksteiker
- 3 1/2 spiseskje fennikelfrø
- 3 teskjeer korianderfrø
- 2 spiseskjeer hvit pepperkorn
- 3 eggehviter
- 1 teskje salt
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 3 kopper strimlet grønnkål
- 1/2 kopp julienned rød paprika
- 1/2 kopp julienned jicama
- 1 kopp snøerter, skåret på skrå
- 1/2 kopp tynne skiver av gulrot
- 2 spiseskjeer sesamfrø, ristet
Fremgangsmåte
- 1For vinaigretten, varm opp 1 spiseskje olivenolje i en kjele over middels varme. Tilsett ingefær og kok i 1 minutt. Tilsett hvitløk og sjalottløk, og kok i 3 minutter. Hell i sherryeddik. Rør for å løsne eventuelle brune biter i kjelen. Tilsett appelsinjuice, likør, soyasaus og rosmarin; kok og rør til blandingen har tyknet og redusert til halvparten. Fjern rosmarinstangen og kjør blandingen glatt i en food processor. Tilsett langsomt resten av olivenoljen i en tynn stråle. Krydre med salt og pepper. Hold varm.
- 2Skyll tunfisksteakene og tørk dem godt. Kvern fennikelfrø, korianderfrø og pepperkorn. Overfør krydderne til en flat tallerken. Pisk eggehvitene til de er lett skummende. Krydre tunfisken med salt; dypp den i eggehvitene og deretter i krydderblandingen. Varm opp 1/4 kopp olivenolje i en tung stekepanne. Når oljen er rykende varm, brunes tunfisksteakene i 2 minutter på hver side, og settes til side.
- 3For grønnsakene, varm opp 1/4 kopp olivenolje i en tung stekepanne og tilsett alle grønnsakene i blandingen. Kok i ca. 3 minutter. Grønnsakene skal være dekket av olje og fortsatt sprø. Rør inn sesamfrø.
- 4For å servere, legg Gilroy Hvitløk Vinaigrette i midten av 6 serveringsfat, anrett grønnsakene på fatene, og legg tunfisksteiken oppå. Drypp litt mer vinaigrette over, og server.