
Ristet rødløkpesto med campfire-grillet paprika
oppskrift på røstede røde peppersalsa criolla tilberedt over leirbål. smakfull, enkel og perfekt for utendørs grilling og fest.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 6 store røde paprika
- Extra virgin olivenolje
- Kosher salt og nykvernet svart pepper
- 1 middels løk
- 6 modne tomater på vinranker
- 4 hvitløksfedd
- 1 håndfull fersk flatbladpersille
- 3 spiseskjeer rødvinseddik
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm en utendørs kullgrill til middels høy varme. Gni paprikaene inn med olje og krydre dem med salt og pepper. Legg paprikaene direkte på grillen og la dem steke i 10 minutter, snu dem jevnlig med tang, slik at de blir godt forkullede og sprø på alle sider. Legg paprikaene i en bolle, dekk med plastfolie, og la dem dampe i omtrent 10 minutter for å løsne skinnet. Trekk ut kjernene på de røde paprikaene og fjern frøene. Skrell de forkullede skinnene og riv paprikaene i strimler; legg dem på et serveringsfat.
- 3Legg løk, tomater, hvitløk og persille på et skjærebrett; hakk alt opp i bitestørrelse og ha det over i en bolle; krydre rikelig med salt og pepper. Hell over eddik og olje, bland godt for å blande ingrediensene. Smak til og juster krydder etter behov. Hell salsaen over de rørte, grillede paprikaene og server ved romtemperatur sammen med storfekjøtt eller andre retter.