
Oransje spisskummenvinaigrette med ovnsbakt hvitløk
Lær hvordan du lager en smakfull orange cumin vinaigrette med ovnsbakt hvitløk. Perfekt som dressing til salater eller som smakstilsetning i retter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 teskje spisskummenfrø
- 1/3 kopp appelsinjuice, helst ferskpresset
- Revet skall av én godt vasket appelsin
- 1 spiseskje sherryeddik
- 1/4 kopp ristet hvitløkpure
- 1 teskje salt
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 1/2 kopp olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 350 grader. Legg spisskummenfrø på en liten ovnsikker tallerken eller bakeplate og rist dem i ovnen i 3 til 5 minutter til de begynner å frigjøre duft. Ta dem ut av ovnen og la dem avkjøle. Ha appelsinjuice, appelsinskall, eddik, hvitløkspuré, salt, pepper og spisskummenfrø i en blender. Kjør blenderen til alt er godt blandet, og hell deretter sakte inn olivenolje mens maskinen går for å danne en emulsjon.