Grillet BBQ-short ribs

Grillet BBQ-short ribs

oppskrift på grillede bbq short ribs. enkel å lage, perfekt for sommergrilling og sosiale sammenkomster. smakfull og saftig kjøtt.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 1/2 pund storfe short ribs (3 tommer lange og 5 tommer brede)
  • 2 teskjeer kosher salt
  • 2 teskjeer nykvernet svart pepper
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2 kopper løk i 1/4-tommers terninger
  • 1 kopp gulrøtter i 1/4-tommers terninger
  • 1 kopp selleri i 1/4-tommers terninger
  • 4 fedd hvitløk, skrelte og knust
  • 4 kvister fersk salvie
  • 4 kvister fersk timian
  • 1 flaske tørr rødvin
  • 1 kopp kyllingkraft
  • 1/2 kopp rødvinseddik
  • 1/4 kopp barbecuesaus
  • 1/4 kopp brunt sukker
  • 2 spiseskjeer sterk saus, for eksempel Frank's
  • 1/2 teskje knuste rød pepperflak
  • Ristet rød peppers polenta, oppskrift følger
  • 1/4 kopp vårløk, skåret i tynne skiver på skrå, valgfritt
  • 3 røde paprika
  • 1 teskje kosher salt
  • 2 kopper maismel, steinmalt
  • 1 kopp revet fersk Pecorino Romano
  • 2 spiseskjeer usaltet smør

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Spesialutstyr: en trykkoker (se Kok's Note)
  3. 3Krydre short ribs med 1 teskje hver av salt og svart pepper. Varm opp oljen i en trykkoker over middels høy varme. Når oljen er varm, tilsett short ribs og brun dem på alle sider, 4 til 6 minutter. Ta dem ut av trykkokeren og sett til side.
  4. 4Skru ned varmen til middels, tilsett løk, gulrøtter, selleri, hvitløk, salvie og timian, og kok til de er lett karamelliserte, 6 til 8 minutter. Det skal dannes en fond—smakfulle biter fra bruning av kjøttet—i bunnen av gryten. Tilsett rødvin og kyllingkraft, og bruk en tresleiv til å skrape bunnen av trykkokeren slik at fondet blander seg i sausen. La vinen redusere i 6 minutter. Legg short ribs tilbake i trykkokeren og rør godt. Sett på lokket, still inn pilene, og følg produsentens instruksjoner for å holde over middels varme mens trykkokeren bygger opp trykket. Kok over middels varme til kjøttet er mørt og nesten faller av beinet, ca. 45 minutter. Fjern trykkokeren fra varmen og slipp forsiktig ut dampen gjennom trykkventilen på lokket, i henhold til produsentens instruksjoner. Overfør kjøttet til en tallerken og sett til side.
  5. 5Sil kokevæsken fra trykkokeren over i en liten kjele og kok opp over middels høy varme til den er redusert til halvparten, ca. 15 minutter.
  6. 6I mellomtiden, i en separat sautépanne, bland rødvinseddik, barbecuesaus, brunt sukker, hot sauce, rød pepperflak, resten av teskjeene med salt og svart pepper, og visp godt sammen. La sausen småkoke. Tilsett 1 kopp av den reduserte kokevæsken i barbecuesausen og kok til den tykner, ytterligere 5 minutter.
  7. 7Forbered en grill på middels høy varme. Legg short ribs på