
Grillet tequila- og hvitløksmarinert flankstek med lime
Lær å lage saftig og smakfull grillstek med tequila, hvitløk og lime. Perfekt for sommergrilling eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp grovhakket hvitløk (omtrent 3 fedd)
- 3/4 kopp ferskpresset limesaft (omtrent 8 store lime)
- 1/2 kopp klar tequila
- 1/4 kopp soyasaus
- 1 bunt fersk koriander, grovhakket, blader og stilker
- 1 jalapeño, uten frø og i terninger
- 1 serrano, uten frø og i terninger
- 1 teskje spisskummenpulver
- 1 spiseskje nykvernet svart pepper
- 700–900 gram flank steak
- 12 mais tortillas, innpakket i folie
- 1/2 kopp fersk koriander, hakket
- 1 bunt reddiker, vasket, ender fjernet og skåret i skiver
- 1/3 kopp revet queso fresco
- 2 modne avokadoer, uten stein og skåret i skiver
- 3 tomater på vinranker, skåret i båter
- Hot sauce, til servering
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Bland hvitløk, limejuice, tequila, soyasaus, koriander, chili, spisskummen og svart pepper i en plastpose med glidelås på ett gallon.
- 3Legg i biffen og la den marinere i kjøleskapet i 2 timer.
- 4Ta ut biffen fra kjøleskapet, og la den marinere i romtemperatur i ytterligere 30 til 45 minutter.
- 5Forbered en grill til middels høy varme.
- 6Ta biffen ut av marinaden, og spar på marinaden.
- 7Hell marinaden i en liten saus og kok opp.
- 8Sil marinaden og sett den til side.
- 9Legg tortillalefser på hjørnet av grillen og snu pakken noen ganger for å varme dem opp, mens biffen koker.
- 10Legg biffen på grillen.
- 11Kok i 4 minutter, snu den 180 grader, og kok i ytterligere 3 minutter (for å lage kryssende grillmerker).
- 12Snu biffen og kok i 3 til 5 minutter til, avhengig av ønsket stekegrad.
- 13Ta biffen av grillen og legg den på et skjærebrett. La den hvile, lett dekket, i 5 minutter.
- 14Skjær mot fibrene, og server umiddelbart med den reserverte marinaden, garnityr, tortillalefser og hot sauce.