Hello Fresh Mobile Banner
Grillet tequila- og hvitløksmarinert flankstek med lime

Grillet tequila- og hvitløksmarinert flankstek med lime

Lær å lage saftig og smakfull grillstek med tequila, hvitløk og lime. Perfekt for sommergrilling eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp grovhakket hvitløk (omtrent 3 fedd)
  • 3/4 kopp ferskpresset limesaft (omtrent 8 store lime)
  • 1/2 kopp klar tequila
  • 1/4 kopp soyasaus
  • 1 bunt fersk koriander, grovhakket, blader og stilker
  • 1 jalapeño, uten frø og i terninger
  • 1 serrano, uten frø og i terninger
  • 1 teskje spisskummenpulver
  • 1 spiseskje nykvernet svart pepper
  • 700–900 gram flank steak
  • 12 mais tortillas, innpakket i folie
  • 1/2 kopp fersk koriander, hakket
  • 1 bunt reddiker, vasket, ender fjernet og skåret i skiver
  • 1/3 kopp revet queso fresco
  • 2 modne avokadoer, uten stein og skåret i skiver
  • 3 tomater på vinranker, skåret i båter
  • Hot sauce, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Bland hvitløk, limejuice, tequila, soyasaus, koriander, chili, spisskummen og svart pepper i en plastpose med glidelås på ett gallon.
  3. 3Legg i biffen og la den marinere i kjøleskapet i 2 timer.
  4. 4Ta ut biffen fra kjøleskapet, og la den marinere i romtemperatur i ytterligere 30 til 45 minutter.
  5. 5Forbered en grill til middels høy varme.
  6. 6Ta biffen ut av marinaden, og spar på marinaden.
  7. 7Hell marinaden i en liten saus og kok opp.
  8. 8Sil marinaden og sett den til side.
  9. 9Legg tortillalefser på hjørnet av grillen og snu pakken noen ganger for å varme dem opp, mens biffen koker.
  10. 10Legg biffen på grillen.
  11. 11Kok i 4 minutter, snu den 180 grader, og kok i ytterligere 3 minutter (for å lage kryssende grillmerker).
  12. 12Snu biffen og kok i 3 til 5 minutter til, avhengig av ønsket stekegrad.
  13. 13Ta biffen av grillen og legg den på et skjærebrett. La den hvile, lett dekket, i 5 minutter.
  14. 14Skjær mot fibrene, og server umiddelbart med den reserverte marinaden, garnityr, tortillalefser og hot sauce.