Sprø andesalat med bitter appelsinvinaigrette

Sprø andesalat med bitter appelsinvinaigrette

Lær hvordan du lager en crispy duck salad med en frisk bitter orange vinaigrette. Perfekt for forrett eller sommermåltid, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 til 2 pund ferdigpakket andebryst – spør i kjøttdisken – hvis butikken ikke har andebryst hele året, kan det vanligvis bestilles for deg
  • 2. 1 pose blandede babygrønnsaker
  • 3. 1 hode friséesalat – se etter veldig lyst fargede frisée
  • 4. 3 vårløk, skåret i tynne skiver på skrå
  • 5. 1 sjalottløk, finhakket
  • 6. 3 spiseskjeer sherryeddik eller rødvinseddik, vurder mengden etter eget skjønn
  • 7. 2 spiseskjeer appelsinmarmelade
  • 8. 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje – vurder mengden etter eget skjønn
  • 9. Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 22. Skjær riper i fett og skinn på andebrystene. Plasser andebrystene med skinnsiden ned i en stor, kald stekepanne med varmebestandig håndtak. Sett pannen på komfyren og skru på middels varme. Kok brystene i 5 til 8 minutter, og snu dem én gang til skinnet blir sprøtt og det meste av fettet har blitt utløst. Sett pannen i ovnen og stek i ytterligere 9 til 12 minutter. Kjøttet skal være rosa i midten.
  3. 33. Anrett grønnsakene på individuelle tallerkener eller på ett stort fat. Legg friséesalat og vårløk på en seng av baby leafs.
  4. 44. Bland sjalottløk, eddik og marmelade. La det stå i 10 minutter. Visp inn ekstra virgin olivenolje.
  5. 55. Skjær andebrystet i skiver og server med 170 til 225 gram per person, med de skivede andebrystene på salaten. Grillet eller stekt kylling eller svinekjøtt er også deilig sammen med denne dressingen. Hell dressingen jevnt over andebrystene og salaten.